Bram

Bram is al jaren een populaire jongensnaam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Bram
  • Geboortekaartjes met de naam Bram
  • Geboortekaartjes met de naam Bram
  • Geboortekaartjes met de naam Bram
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Bram?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Bram

45%
65%
29%
23%
15%
17%

Welke kenmerken vind je bij Bram passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Bram

Bram is een Hebreeuwse naam en betekent ‘vader van vele volken’. De jongensnaam is afgeleid van Abraham, een Hebreeuwse naam uit het Oude Testament. Volgens de Bijbel betekent de naam ‘vader van vele volken’, maar het kan ook ‘de (goddelijke) vader is barmhartig’ betekenen.

De oorspronkelijke vorm van de naam was Abram, wat betekent: ‘de (goddelijke) vader is verheven’. Al vrij vroeg werd de naam in onze omgeving gebruikt, een van de vroegste vondsten is uit het jaar 779.

Aantallen en varianten Bram

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Bram als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Bram per jaar gegeven is

Bram is een populaire jongensnaam, die sinds de jaren zeventig steeds populairder is geworden. In 1994 werden voor het eerst meer dan 500 jongens Bram genoemd. Sindsdien heeft de naam vrijwel elk jaar in de top twintig gestaan. Van 2012 tot 2014 stond Bram zelfs in de top 3 van populairste jongensnamen.

Buiten Nederland komt de naam ook wel voor, voornamelijk in Engelssprekende landen. Zij spreken de naam uit als ‘Brem’. Nergens is hij echter zo populair als in ons land.

De naam Abraham is heel lang populair geweest, wat ook wel te zien is aan de cijfers: bijna 21.000 mannen dragen deze naam, van wie 12.500 als eerste naam. Tegenwoordig wordt de naam steeds minder vaak gebruikt: in 2010 kregen 100 kinderen deze naam.

Abram wordt veel minder vaak gebruikt, slechts 1.700 mannen dragen deze naam.

Wetenswaardigheden Bram

Bram Suijker

Bram Suijker is een Nederlandse acteur. Hij was te zien in verschillende tv-series, waaronder Volgens Jacqueline. Momenteel is Bram te zien in de Nederlandse advocatenserie Zuidas.

Bram van der Vlugt

Bram van der Vlugt is een van Nederlands meest geliefde acteurs. Dit komt vooral door zijn jarenlange carrière als ‘de echte’ Sinterklaas. Voor deze optredens werd hij echter nooit als acteur genoemd, om de illusie voor de kinderen te bewaren.

Bram Ladage

Bram Ladage is een bekende snackbarketen die begon met een kraam op de markt van Rotterdam. Inmiddels zijn er meer dan dertig vestigingen. Bram Ladage staat bekend om de vers gesneden patat.

Bram Stoker

Bram Stoker is een van de bekendste griezelschrijvers ter wereld. Hij is vooral beroemd geworden door zijn roman Dracula. Van dit werk over een bloeddorstige vampier zijn talloze bewerkingen en verfilmingen gemaakt.

Namen die lijken op Bram

Ibrahim, Abram

Bekijk ook deze namen

Jake, Finn, Tijn, Mason, Vince, Amir, Arthur, Boris, Nathan, Otis