Cailean

Cailean is afgeleid van Colin

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Cailean
  • Geboortekaartjes met de naam Cailean
  • Geboortekaartjes met de naam Cailean
  • Geboortekaartjes met de naam Cailean
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Cailean?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Cailean

15%
70%
20%
35%
35%
10%

Welke kenmerken vind je bij Cailean passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Cailean

Cailean is afgeleid van Colin. Colin is een jongensnaam met twee mogelijke verklaringen. Het kan een Franse of Engelse verkorting zijn van Nicolaas, een naam die ‘overwinnaar van/met het volk’ betekent.

Maar de naam heeft ook een Schotse oorsprong. In dat geval gaat het terug op de Gaelische naam Cailean, die verbonden is met de heilige Columba. Columba is een Latijns woord, het betekent ‘duifje’. Voor de betekenis van Nicolaas: zie Clasina.

Aantallen en varianten Cailean

Cailean is afgeleid van Colin. Colin komt zo’n 3.500 keer voor. De naam is na 1960 in beeld gekomen en sindsdien steeds populairder geworden. Hij wordt vooral als eerste naam gebruikt.

Bij Collin is hetzelfde beeld te zien. Deze naam wordt door 2.000 mannen gedragen. De vrouwelijke variant Colinda, die door 1.100 vrouwen gedragen wordt, werd in 1965 ineens aan 126 meisjes gegeven, terwijl hij in de jaren ervoor niet gebruikt werd.

Wetenswaardigheden Cailean

Cailean is afgeleid van Colin. In 1965 werd Colinda als naam geweigerd door de burgerlijke stand van Hilversum. In diezelfde tijd werd hij in Rotterdam wel geaccepteerd.

Wellicht heeft de populariteit van de plaat Colinda van de Franstalige zangeres Lucille Starr (1938) wel iets te maken met de plotselinge opkomst van de naam Colinda. De plaat kwam in 1965 in de top drie van de Veronica Top 40.

Namen die lijken op Cailean

Colinda, Collin, Columba

Bekijk ook deze namen

Siem, Roan, Max, Liam, Tijn, Jurre, Rayan, Sven, Ruben, Floris