Dean

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Dean
  • Geboortekaartjes met de naam Dean
  • Geboortekaartjes met de naam Dean
  • Geboortekaartjes met de naam Dean
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Dean?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Dean

27%
75%
12%
29%
12%
26%

Welke kenmerken vind je bij Dean passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Dean

Dean is een Engelse jongensnaam, die ‘uit/nabij de vallei’ betekent. Oorspronkelijk is het een Engelse achternaam, die rond de jaren ’60 als voornaam in gebruik kwam.

Aantallen en varianten Dean

Dean is een jongensnaam die vanaf de jaren ’90 in Nederland wordt gebruikt. De naam was lang niet erg populair, maar steeg rond 2010 flink in populariteit. Inmiddels is Dean weer in gebruik afgenomen, maar staat de naam nog steeds in de top 100 van populaire jongensnamen. Er zijn ongeveer 5.000 jongens en mannen die Dean heten.

Wetenswaardigheden Dean

Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde is een Nederlandse kunstenaar en uitvinder. Hij ontwierp onder meer de ‘smart highway’. Dit concept is bijvoorbeeld te zien bij Eindhoven op het Van Gogh-fietspad. Dit licht op als er mensen overheen fietsen.

Daan Schuurmans

Daan Schuurmans is een bekende Nederlandse acteur. Hij speelde in veel films, waaronder Alles is Liefde en Mannenharten. Verder speelt hij de hoofdrol in de Nederlandse detective Heer en Meester.

Daan Nieber

Daan Nieber is een Nederlandse presentator. Hij begon zijn carrière bij de Nederlandse zender PowNews. Inmiddels is hij bekend van programma’s als Keuringsdienst van Waarde en De Rekenkamer.

Daan Boom

Daan Boom is bekend van het programma Streetlab. Hierin voert hij samen met zijn drie beste vrienden sociale experimenten uit op straat. Vanuit dit programma schreef hij onder andere een roman, genaamd Polderglamour.

Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries is auteur en illustrator van verschillende Nederlandse kinderboeken. Zijn bekendste werken zijn de boeken over Olivier in de ‘Vlinders’-serie. Daarnaast schreef hij boeken over Moffel en Piertje.

Bekijk ook deze namen

Aiden, Tom, Senn, Siem, Elias, Liam, Owen, Tim, Thomas, Ties