Ewan

Ewan is afgeleid van Owen

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ewan
  • Geboortekaartjes met de naam Ewan
  • Geboortekaartjes met de naam Ewan
  • Geboortekaartjes met de naam Ewan
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ewan?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ewan

40%
68%
25%
37%
23%
37%

Welke kenmerken vind je bij Ewan passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ewan

Ewan is afgeleid van Owen. Owen is een Engelse naam en betekent ‘welgeboren’. Oorspronkelijk is het de Welshe versie van Eugenius. Dit is een Griekse naam met de betekenis ‘van een edel geslacht, welgeboren’.

Er wordt echter ook wel gezegd dat de naam voortkomt uit het Welshe woord ‘oen’ dat ‘lam’ betekent. Verder legt men verband met de naam Ewan die uit het Keltisch stamt en ‘jeugd, jonge strijder’ betekent.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Ewan

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Ewan als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Ewan per jaar gegeven is

Ewan is afgeleid van Owen. Ongeveer 4.500 mannen en jongens heten Owen. Meestal wordt deze naam als eerste naam gegeven. De naam is in ieder geval al sinds de jaren ’70 bekend, maar werd pas tegen het einde van de jaren ’90 populair. Sindsdien is het gebruik van deze jongensnaam vrij constant blijven stijgen.

Buiten Nederland komt de naam vooral voor in Engelstalige landen. In Canada en de Verenigde Staten staat hij in de top-30. In het Verenigd Koninkrijk en Australie is deze naam iets minder populair, maar staat hij nog wel in de top-100.

Wetenswaardigheden Ewan

Owen Wilson

Ewan is afgeleid van Owen. Owen Wilson is een Amerikaanse acteur, die bekend staat om zijn vaak gehoorde uitspraak ‘Oh wow’. Hij is te zien in bijna alle films van regisseur Wes Anderson. Owen Wilson speelde rollen in onder meer Meet the Parents, Marley and Me en Starsky & Hutch.

Jurassic World

Owen Grady is een van de hoofdpersonen in de films Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom. Hij is een van de onderzoekers in het dino-park, met een specialisatie in velociraptors. Hij is fel tegen het idee om de dinosauriërs genetisch te manipuleren. Het stoere personage wordt gespeeld door Chris Pratt.

Bekijk ook deze namen

Finn, Owen, Lenn, Jax, Dex, Joshua, Dean, Cas, Olivier, Lucas