Fynn

Fynn is afgeleid van Finn

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Fynn
  • Geboortekaartjes met de naam Fynn
  • Geboortekaartjes met de naam Fynn
  • Geboortekaartjes met de naam Fynn
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Fynn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Fynn

41%
76%
6%
33%
10%
24%

Welke kenmerken vind je bij Fynn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Fynn

Fynn is afgeleid van Finn. Finn is een Engelse naam waarvan de betekenis onzeker is. Vermoedelijk is de naam ontstaan uit ‘Finniko’, wat een verwijzing is naar de Finnen. Ook kan het van hetzelfde woord afstammen als ‘vink’.

Het is ook mogelijk dat Finn een oudere vorm is van de Ierse naam Fionn. Deze naam betekent ‘blank, wit’. Het is een mythologische naam, die verwijst naar Fionn MacCumhail. Die werd alwetend door het eten van een betoverde zalm.

Ten slotte kan Finn zijn afgeleid van de Oudnoorse naam Finnr. Dit betekent ‘Sámi, persoon afkomstig uit Finland’.

Finn is al een heel oude naam; hij komt onder andere in Beowulf voor.

Aantallen en varianten Fynn

Fynn is afgeleid van Finn. Finn is een populaire jongensnaam. Hij wordt nog niet zo lang in Nederland gebruikt, voor 2000 kwam hij hier maar nauwelijks voor. Sindsdien is de populariteit ervan sterk gestegen en inmiddels hebben ruim 12.100 mannen en jongens deze naam. In 2021 stond Finn op de achtste plaats van populairste jongensnamen.

Sinds een paar jaar wordt de spellingsvariant Fynn ook wel gebruikt. Deze jongensnaam komt ongeveer 800 keer voor.

Buiten Nederland is de naam Finn aanzienlijk minder populair. Wel is te zien dat er een stijging is in de meeste Engelstalige landen. Hier wordt de naam elk jaar iets vaker gebruikt.

Wetenswaardigheden Fynn

Fynn is afgeleid van Finn. Als je ervoor kiest je zoontje Finn te noemen, maak je dezelfde keuze als een aantal beroemdheden. Zo noemden actrice Julia Roberts, model Saffron Aldridge en acteur Owen Wilson hun kinderen allemaal Finn.

Finn Wolfhard

Finn Wolfhard werd wereldberoemd door zijn hoofdrol als Mike Wheeler in de hitserie Stranger Things. Voor deze rol won hij op zijn vijftiende al een SAG-Award. Daarnaast was hij te zien in de horrorfilm It.

Kinderfilm

Finn is een Nederlandse film die in 2013 verscheen. Het verhaal gaat over Finn, die graag op vioolles wil bij zijn grootvader. Zijn vader verbiedt dit echter, hij wil dat Finn blijft voetballen. Stiekem neemt Finn toch les.

Bekijk ook deze namen

Jake, Aiden, Ezra, Otis, Stijn, Jaxx, Morris, Willem, Boaz, Thomas