Jaron

Jaron is afgeleid van Jeroen

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jaron
  • Geboortekaartjes met de naam Jaron
  • Geboortekaartjes met de naam Jaron
  • Geboortekaartjes met de naam Jaron
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jaron?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jaron

39%
68%
21%
36%
26%
23%

Welke kenmerken vind je bij Jaron passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jaron

Jaron is afgeleid van Jeroen. Jeroen stamt af van de Griekse naam Hieronymus. Dit betekent ‘(met een) heilige naam’. De naam kwam al vrij vroeg in ons land voor, hoewel het tot de zestiende eeuw duurde voor hij algemeen gebruikt werd.

Aantallen en varianten Jaron

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Jaron als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Jaron per jaar gegeven is

Jaron is afgeleid van Jeroen. Er zijn 60.500 mannen die Jeroen heten. Verreweg de meesten dragen de naam als eerste naam. Vooral tussen 1960 en 1970 was Jeroen een erg populaire naam. Tegenwoordig wordt de naam veel minder vaak gebruikt.

Er zijn enkele varianten, die echter niet erg populair zijn. Jerome komt bijvoorbeeld zo’n 700 keer voor, Jaron bijna 600 keer en Jeronimus ruim 500 keer. Jaron en Jerome werden vooral de afgelopen decennia gebruikt, Jeronimus rond 1970, 1980.

Wetenswaardigheden Jaron

Jaron is afgeleid van Jeroen. Jeroen of Hiëronymus Bosch was een kunstschilder wiens werken nog steeds tot de verbeelding spreken. Al in zijn eigen tijd was hij beroemd. Hij ging de geschiedenis in als vernieuwer van de beeldtraditie en als schilder van satirische voorstellingen.

Bosch gebruikte veel symboliek in zijn schilderijen. Ook komen er veel vervreemdende elementen in voor: monsters en duivels, vliegende vissen, uitvergrote flora en fauna. In zijn schilderijen bekritiseerde hij bepaalde, in zijn ogen kwalijke maatschappelijke ontwikkelingen.

Namen die lijken op Jaron

Jerome, Jeronimus

Bekijk ook deze namen

Ruben, Liam, Senn, Owen, Boaz, Dean, Floris, Olivier, Ryan, Bram