Lis

Lis is afgeleid van Liz

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Lis
  • Geboortekaartjes met de naam Lis
  • Geboortekaartjes met de naam Lis
  • Geboortekaartjes met de naam Lis
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lis?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lis

79%
44%
15%
33%
15%
19%

Welke kenmerken vind je bij Lis passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lis

Lis is afgeleid van Liz. Liz is een afkorting van de meisjesnaam Lisa. Dat is een veelgebruikte vorm van de Hebreeuwse naam Elisabeth. De betekenis van Liz is ‘God heeft gezworen, God is mijn eed, God is Degene bij Wie ik zweer’.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Lis

Lis is afgeleid van Liz. De meisjesnaamnaam Liz verscheen rond 1980 in Nederland, maar was lang niet erg populair. Vanaf 2007 is er een flinke stijging geweest in de populariteit van Liz als babynaam. Vooral vanaf 2010 is de naam niet meer weg te denken in de top 100 meisjesnamen. In totaal zijn er in Nederland rond de 3.500 vrouwen die Liz heten.

De naam Liz komt bijna alleen in Nederland voor. In Amerika kwam de naam in de jaren zestig soms voor, maar hij wordt tegenwoordig niet meer aan meisjes gegeven. Wel wordt de naam in het buitenland gebruikt als afkorting voor Elizabeth, maar meisjes krijgen de naam niet officieel bij hun geboorte. Liz wordt ook wel geschreven Lis. Er zijn ongeveer 373 meisjes en vrouwen met deze naam. Lizz komt ongeveer 700 keer voor.

Liz is afgeleid van de naam Lisa. Deze naam wordt door 23.500 vrouwen gedragen. Meestal wordt hij als eerste naam gegeven. Rond 1990 werd Lisa opeens heel populair. Ook Liza werd vooral in die periode gebruikt, hoewel deze naam eerder ook wel voorkwam. 2.500 vrouwen en meisjes heten zo. Lise komt 2.000 keer voor, Lize 1.100 keer.

Andere variaties op de meisjesnaam Lisa zijn Lisette en Lizette. In totaal zijn er 9.900 vrouwen en meisjes met die naam. Liesbeth is 5.000 keer in gebruik. Een andere variant is Lizzy, die 1.900 keer voorkomt. Minder vaak gebruikt worden Lijsje, Liset en Lies.

Wetenswaardigheden Lis

Lis is afgeleid van Liz. De Amerikaanse actrice Elizabeth Taylor (1932-2011) werd meestal Liz genoemd. Zij werd bekend door films als Ivanhoe en Who’s Afraid of Virginia Woolf?. Liz Taylor won meer dan 35 filmprijzen voor haar acteerprestaties.

Namen die lijken op Lis

Lizz

Bekijk ook deze namen

Nora, Yara, Loïs, Ella, Eline, Livia, Nola, Veerle, Lola, Fay