Mario

Mario is afgeleid van Marius

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Mario
  • Geboortekaartjes met de naam Mario
  • Geboortekaartjes met de naam Mario
  • Geboortekaartjes met de naam Mario
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Mario?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Mario

31%
55%
21%
25%
26%
36%

Welke kenmerken vind je bij Mario passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Mario

Mario is afgeleid van Marius. De naam Marius komt uit het Latijn en is afgeleid van het woord ‘maris’, dat ‘man’ betekent. Marius betekent dus ‘de mannelijke’.

Waarschijnlijk is er geen enkele relatie met het woord ‘mare’, dat ‘zee’ betekent, hoewel dit soms wel gezegd wordt.

Aantallen en varianten Mario

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Mario als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Mario per jaar gegeven is

Mario is afgeleid van Marius. Er zijn 14.000 mannen die Marius heten. De naam wordt iets vaker als volgnaam dan als eerste naam gegeven. Tot 1945 steeg het gebruik van de naam gestaag, daarna werd hij een tijdje nog geliefder. Rond 1970 nam het gebruik ervan weer af, maar nog steeds komt de naam zeer regelmatig voor, zowel als eerste naam en als volgnaam.

Mario werd rond 1960 populair. Dit hield aan tot halverwege de jaren zeventig, daarna werd de naam weer veel minder vaak gebruikt. Ongeveer twee derde van de ruim 6.500 naamsdragers draagt de naam als eerste naam.

Wetenswaardigheden Mario

Mario is afgeleid van Marius. Veel mensen kennen de naam Mario waarschijnlijk van computer- en nintendospelletjes. Mario is een kleine, dikke, Italiaanse loodgieter, gekleed in overal en T-shirt, met een snor en bakkebaarden en een pet op. Zijn kleding en uiterlijk waren zo ontworpen, omdat dit het makkelijkst te programmeren was.

Hij woont in het Mushroom Kingdom en in de meeste spellen moet hij een dame in nood redden. In het eerste spel waarin Mario verscheen, heette hij nog Jumpman.

Mario komt voor in meer dan tweehonderd spellen. Hij is uitgegroeid tot de mascotte van Nintendo en is het bekendste videospelpersonage. In 1990 bleek uit onderzoek dat hij voor kinderen zelfs nog herkenbaarder was dan Mickey Mouse.

Bekijk ook deze namen

Mason, Jurre, Xavi, Vince, Amir, Jason, Mohamed, David, Bram, Boris