Naomi

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Naomi
  • Geboortekaartjes met de naam Naomi
  • Geboortekaartjes met de naam Naomi
  • Geboortekaartjes met de naam Naomi
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Naomi?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Naomi

74%
37%
20%
24%
19%
21%

Welke kenmerken vind je bij Naomi passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Naomi

Naomi is een Hebreeuwse naam, de betekenis is ‘lieflijkheid’ of ‘aangenaamheid’. Naomi is bekend uit de Bijbel, zij was de schoonmoeder van Ruth. Na de dood van haar man en zonen vertrekt ze met Ruth naar Betlehem. Daar trouwt Ruth met een andere bloedverwant van Naomi, Boaz. Naomi verandert haar naam vervolgens in Mara.

De naam kan ook afkomstig zijn uit het Japans. De voornaam is dan opgebouwd uit twee ‘kanji’, Japanse karakters. De eerste is ‘nao’ en betekent ‘recht’. Het tweede deel kan bestaan uit verschillende kanji. Als de naam vrouwelijk gebruikt wordt, zou ‘mi’ de betekenis ‘mooi, knap’ krijgen. Als de naam mannelijk wordt gebruikt, heeft ‘mi’ als betekenis ‘zelf’.

Aantallen en varianten Naomi

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Naomi als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Naomi per jaar gegeven is

Voor 1970 kwam Naomi nauwelijks voor in Nederland. Vanaf 1990 begon deze naam populair te worden. Rond 2000 kregen heel veel meisjes deze naam. Tussen 1996 en 2003 kwam de naam elk jaar voor in de top twintig van populairste meisjesnamen. In totaal komt hij ongeveer 14.000 keer voor als eerste naam en bijna 7.000 keer als volgnaam.

Internationaal is Naomi vooral populair in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. In deze landen staat de meisjesnaam overal rond de 60e plaats in de top-100 van vaakst gebruikte namen. In Nederland staat de naam ongeveer even hoog, op plaats 57.

De variant Noémi wordt sinds 2000 gebruikt en komt nu zo’n 375 keer voor. Nomi wordt iets vaker gebruikt, zo’n 500 meisjes en vrouwen dragen deze naam.

Wetenswaardigheden Naomi

Naomi van As

Naomi van As is een Nederlandse hockeyspeelster. Ze won met het Nederlands hockeyteam twee gouden medailles en één zilveren op de Olympische Spelen. Daarnaast werd ze twee keer wereldkampioen. Op 29 april 2018 maakte Naomi bekend een kindje te verwachten met schaatser Sven Kramer.

Naomi Campbell

Naomi Campbell is een Brits topmodel. Ze begon haar carrière als 7-jarige in een videoclip van Bob Marley. Ze was het eerste model met een donkere huidskleur op de cover van Vogue, zowel in Frankrijk als in de Verenigde Staten.

Naomi Watts

Naomi Watts is een Australische actrice. Ze is bekend van films als The Impossible en 21 Grams. Voor beide films ontving ze een Oscar-nominatie. Verder werkte ze als stemacteur. Zo sprak ze verschillende stemmen in voor Babe: Pig in the City.

Namen die lijken op Naomi

Nomi, Noemi

Bekijk ook deze namen

Julie, Noë, Tess, Lotte, Hannah, Jill, Emily, Zoë, Hanna, Nora