Nomi

Nomi is afgeleid van Naomi

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Nomi
  • Geboortekaartjes met de naam Nomi
  • Geboortekaartjes met de naam Nomi
  • Geboortekaartjes met de naam Nomi
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Nomi?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Nomi

77%
39%
6%
34%
11%
18%

Welke kenmerken vind je bij Nomi passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Nomi

Nomi is een Scandinavische naam die is afgeleid van Naomi. Naomi is een Hebreeuwse naam die ‘lieflijkheid’ of ‘aangenaamheid’ betekent. Naomi is bekend uit de Bijbel, zij was de schoonmoeder van Ruth. Na de dood van haar man en zonen vertrekt ze met Ruth naar Betlehem. Daar trouwt Ruth met een andere bloedverwant van Naomi, Boaz. Naomi verandert haar naam vervolgens in Mara.

Aantallen en varianten Nomi

Nomi is afgeleid van Naomi. Voor 1970 kwam Naomi nauwelijks voor in Nederland. Vanaf 1990 begon deze naam populair te worden. Rond 2000 kregen heel veel meisjes deze naam. Tussen 1996 en 2003 kwam de naam elk jaar voor in de top twintig van populairste meisjesnamen. In totaal komt hij ongeveer 14.000 keer voor als eerste naam en bijna 7.000 keer als volgnaam.

Internationaal is Naomi vooral populair in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. In deze landen staat de meisjesnaam overal rond de 60e plaats in de top-100 van vaakst gebruikte namen. In Nederland staat de naam ongeveer even hoog, op plaats 57.

De variant Noémi wordt sinds 2000 gebruikt en komt nu zo’n 375 keer voor. Nomi wordt iets vaker gebruikt, zo’n 500 meisjes en vrouwen dragen deze naam.

Wetenswaardigheden Nomi

Naomi van As

Nomi is afgeleid van Naomi. Naomi van As is een Nederlandse hockeyspeelster. Ze won met het Nederlands hockeyteam twee gouden medailles en één zilveren op de Olympische Spelen. Daarnaast werd ze twee keer wereldkampioen. Op 29 april 2018 maakte Naomi bekend een kindje te verwachten met schaatser Sven Kramer.

Naomi Campbell

Naomi Campbell is een Brits topmodel. Ze begon haar carrière als 7-jarige in een videoclip van Bob Marley. Ze was het eerste model met een donkere huidskleur op de cover van Vogue, zowel in Frankrijk als in de Verenigde Staten.

Naomi Watts

Naomi Watts is een Australische actrice. Ze is bekend van films als The Impossible en 21 Grams. Voor beide films ontving ze een Oscar-nominatie. Verder werkte ze als stemacteur. Zo sprak ze verschillende stemmen in voor Babe: Pig in the City.

Namen die lijken op Nomi

Noemi

Bekijk ook deze namen

Fenne, Fiene, Amber, Lotte, Nina, Sarah, Femke, Mila, Lara, Linde