Ömer

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ömer
  • Geboortekaartjes met de naam Ömer
  • Geboortekaartjes met de naam Ömer
  • Geboortekaartjes met de naam Ömer
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ömer?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ömer

35%
68%
21%
15%
24%
22%

Welke kenmerken vind je bij Ömer passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ömer

Ömer komt uit het Hebreeuws en betekent ‘graankorrel’. De naam wordt traditioneel gegeven aan jongens die geboren worden tussen de joodse feestdagen Pesach en Sjavoeot. De telling van zegeningen in de 49 dagen tussen deze feesten noemt men dan ook de ‘Omertelling’.

Het is ook mogelijk dat de naam afkomstig is van het Arabische woord ‘umr’. Dat betekent ‘leven’. De naam heeft dan als betekenis ‘bloeiend’ en is een variant van de naam Omar. Tegenwoordig betekent het woord ‘omer’ in het Arabisch ‘leeftijd’.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Ömer

De naam Ömer komt in Nederland ruim 1.800 keer voor. De naam is vanaf de jaren ’70 langzaam steeds populairder geworden. Tussen 2015 en 2016 was er een grote sprong in het gebruik van deze jongensnaam. Waar die plotselinge stijging vandaan komt, is onbekend.

De naam kan ook gespeld worden zonder trema, als Omer. Die variant komt ongeveer 350 keer voor, even vaak als eerste voornaam en als volgnaam.

Het is ook mogelijk dat Ömer is afgeleid van Omar. Die naam is sinds halverwege de jaren zestig in gebruik. Tot 2000 nam het aantal kinderen dat deze naam kreeg ieder jaar toe, daarna nam het aantal weer iets af. In totaal komt deze jongensnaam zo’n 2.500 keer voor, meestal als eerste naam.

Bekijk ook deze namen

Oliver, Hugo, Thijs, Stijn, Adam, Gijs, Ezra, Jaxx, Zayn, Pim