Paul

Paul is afgeleid van Paulus

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Paul
  • Geboortekaartjes met de naam Paul
  • Geboortekaartjes met de naam Paul
  • Geboortekaartjes met de naam Paul
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Paul?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Paul

37%
47%
41%
15%
13%
33%

Welke kenmerken vind je bij Paul passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Paul

Paul is afgeleid van Paulus. Paulus is een Latijnse jongensnaam, die ‘klein, gering’ betekent. Het was een Romeinse familienaam. Paulus is bekend uit de Bijbel, waarin verslag wordt gedaan van zijn zendingsreizen en waarin tevens veel brieven van hem staan.

De naam verspreidde zich al vroeg in de middeleeuwen over Europa, hoewel het wel tot de twaalfde eeuw duurde voor hij in ons land ook gebruikt werd.

Aantallen en varianten Paul

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Paul als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Paul per jaar gegeven is

Paul is afgeleid van Paulus. De naam Paulus komt 48.500 keer voor, iets vaker als eerste naam dan als volgnaam. Vooral tussen 1945 en 1965 werd de naam veel gebruikt. De bekendste variant is Paul. 56.000 mannen dragen deze naam.

Paulina is niet alleen de naam van 26.500 vrouwen, maar ook van 500 mannen. Pauline komt 14.000 keer voor en wordt nauwelijks als jongensnaam gebruikt. 13.500 vrouwen heten Paula.

Sinds 1970 wordt de naam Paulien regelmatig gebruikt, deze komt bijna 4.000 keer voor. 1.200 vrouwen dragen de naam Paola. Paulette komt ongeveer 500 keer voor.

Wetenswaardigheden Paul

Paul is afgeleid van Paulus. Paulus was een van de apostelen van Jezus. In het Nieuwe Testament van de Bijbel zijn brieven van Paulus opgenomen. Hij is de beschermheilige van beroepen die met schrijven te maken en van de paardensport. Op het Sint-Pietersplein in Rome staat een groot beeld van hem.

Namen die lijken op Paul

Paulina, Pablo, Paola, Paula, Paulette, Paulien, Pauline

Bekijk ook deze namen

Ties, Sven, Milan, Teun, Pepijn, Mohammed, Noud, Jake, Mason, Lucas