Tygo

Tygo is een variant op Tycho

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Tygo
  • Geboortekaartjes met de naam Tygo
  • Geboortekaartjes met de naam Tygo
  • Geboortekaartjes met de naam Tygo
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Tygo?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Tygo

35%
80%
13%
28%
15%
14%

Welke kenmerken vind je bij Tygo passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Tygo

Tygo is een jongensnaam en een spellingsvariant van Tycho. Deze jongensnaam is afkomstig van het Griekse woord ‘tuchè’, dat ‘(goed) lot, geluk’ betekent.

In de Griekse mythologie komt de godin Tyche voor, zij was de godin van het geluk, het ongeluk en het lot. De godin was de beschermer van verschillende grote steden. Daarom draagt ze op veel afbeeldingen een kroon gemaakt van stadsmuren. Men geloofde dat ze de dochter was van Aphrodite, de godin van de liefde.

Het is ook mogelijk dat Tygo is afgeleid van het Oudnoorse ’tóki’, een verwijzing naar de Scandinavische dondergod Thor. Deze god is momenteel erg populair vanwege zijn rol in de Avengers-films van Marvel.

Aantallen en varianten Tygo

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Tygo als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Tygo per jaar gegeven is

De naam Tygo komt ongeveer 6.000 keer voor in Nederland. Deze voornaam kwam in 1999 in gebruik, daarvoor was hij vrijwel onbekend. De naam kwam tegelijk op met de spellingsvariant Tycho en komt ook ongeveer even vaak voor.

In 2014 is de populariteit van de jongensnaam op zijn hoogtepunt. Vermoedelijk heeft dit te maken met de acteur Tygo Gernandt. Hij deed begin 2014 mee aan het tv-programma Wie is de mol?. Hij schopte het tot de halve finale en was een grote publieksfavoriet. Hierdoor was de naam Tygo regelmatig in de media, wat nieuwe ouders op een idee kan hebben gebracht.

Wetenswaardigheden Tygo

Tygo Gernandt

Tygo Gernandt werd niet alleen bekend door zijn deelname aan Wie is de mol?. Hij is al sinds zijn twaalfde actief als acteur en stemartiest. Hij won in 2003 een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol als crimineel en drugsdealer in Van God Los.

Die rol lag niet al te ver van Gernandt’s privéleven. Hij was zelf langere tijd verslaafd aan drugs, maar overwon na twee jaar zijn cocaïneverslaving in een afkickkliniek. Verder speelde hij nog in talloze Nederlandse films, en was hij verantwoordelijk voor de dierengeluiden van Dolfje Weerwolfje.

Namen die lijken op Tygo

Tigo

Bekijk ook deze namen

Julian, Mohamed, Mats, Dex, Floris, Olivier, Jake, Jace, Oliver, James