Wera

Wera is afgeleid van Vera

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Wera
  • Geboortekaartjes met de naam Wera
  • Geboortekaartjes met de naam Wera
  • Geboortekaartjes met de naam Wera
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Wera?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Wera

23%
31%
19%
15%
38%
31%

Welke kenmerken vind je bij Wera passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Wera

Wera is afgeleid van Vera. Vera is een meisjesnaam die afstamt van het Russische Wera. Dit betekent ‘geloof, vertrouwen’. Ook wordt de naam in verband gebracht met het Latijnse woord ‘verus’, dat ‘waar, oprecht’ betekent.

Verder kan Vera een verkorte vorm van Veronica zijn. Die naam betekent ‘brengster van de zege’.

Aantallen en varianten Wera

Wera is afgeleid van Vera. Vera is een meisjesnaam die in Nederland ongeveer 12.500 keer voorkomt, meestal als eerste voornaam. Voor 1940 werd de naam Vera nauwelijks gebruikt. Jarenlang kwam hij niet heel veel voor, maar werd wel regelmatig gebruikt. Pas na 1990 begon de populariteit echt toe te nemen. In 2001 stond Vera zelfs in de top 20 van populairste meisjesnamen.

Na 2004 nam het gebruik van de naam Vera weer iets af, maar de naam staat nog altijd in de top 100 van populairste babynamen.

De Russische variant Wera wordt in Nederland nauwelijks gebruikt. Ook de meisjesnaam Veronica krijgen baby’s tegenwoordig vrijwel niet meer.

Wetenswaardigheden Wera

Modeontwerper

Wera is afgeleid van Vera. Vera Wang is een bekende Amerikaanse modeontwerpster. Haar bruidsjurken zijn wereldberoemd en zijn gedragen door verschillende beroemdheden, zoals Chelsea Clinton en Kim Kardashian.

Aardrijkskundig

Vera is de naam van verschillende steden en plaatsen in Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast is Vera een gemeente in Spanje.

Bekijk ook deze namen

Lize, Livia, Hanna, Norah, Evi, Emily, Femke, Roos, Sarah, Ivy