Community
huilen om gekke dingen

Als je zwanger bent, gieren de hormonen door je lichaam. Hierdoor kan je veel moodswings krijgen. Logisch, maar soms ook irritant. Het kan zomaar gebeuren dat je op de gekste momenten een traantje moet laten. Benieuwd naar de gekste momenten waarop jullie moesten huilen? Je vindt ze hier.

Stemmingswisselingen

Tijdens je zwangerschap verandert je hormoonhuishouding. Dit zorgt ervoor dat je vaker last kan hebben van stemmingswisselingen. Je kan soms opeens in woede uitbarsten of om het kleinste een huilbui krijgen.

De meeste vrouwen hebben vooral in het eerste trimester last van moodswings. Toch kunnen ze ook later in je zwangerschap voorkomen. Vliegen jouw emoties alle kanten op? Geen zorgen, je bent niet de enige. Hieronder lees je de gekste redenen die bij jullie voor een huilbui zorgden.

20 momenten waarop jullie het niet droog hielden

“Als mijn man 1 seconde zijn stem verheft.”
– Nanda8

“Omdat mijn banaan niet openging.”
– levaenen

“Omdat ik per ongeluk op een lieveheersbeestje was gaan staan. Ik moest denken aan de familie van het beestje die hem zou gaan missen.”
– Denise25

“Er ging een mier dood in een documentaire van National Geographic en zijn kolonie gaf hem een begrafenis.”
– Evo90

“Ik was een aantal dagen verdrietig omdat mijn lieve vriend in het buitenland zat. Vandaag stond hij zonder ‘taxi’ op Schiphol. Ik was hem vergeten op te halen. Hele heen- en terugweg gehuild omdat ik me zo schuldig voelde.”
– LyzaJ

“Ik huil omdat er elke dag wel weer iemand is die via WhatsApp allerlei berichten stuurt met vragen over hoe het met mij gaat of wil afspreken. En ik zit dus in een ietwat hormonale fase waarin ik graag met rust gelaten word.”
– 0821

“Op dit moment lig ik om alles te huilen. Omdat ik honger heb en tegelijkertijd weinig kan eten. Maar ik heb niks in huis en ik wil echt geen boodschappen doen. Omdat ik mijn man mis, die op het werk is en gewoon vanavond thuis komt en die ik vanmorgen nog heb gezien. Ik zie nu al op tegen het koken straks.”
– Zonneschijn

“Ik had een te groot bord opgeschept, toch maar opgegeten. Pfff… Daarna vroeg mijn vriend of ik nog een ijsje wilde. Dat wilde ik wel en toen moest ik huilen dat ik te vol zat om het ijsje nog op te eten.”
– Evarenegade

“Ik moest op mijn werk huilen, want het onderlaken van het bed dat ik verschoonde liet voor de derde keer los. Ik was zo gefrustreerd en boos dat het niet gewoon bleef zitten.”
– Laurette

“Kan het stoplicht voor een voetganger alsjeblieft iets langer op groen staan? Ik heb staan huilen (midden op straat) omdat het licht op rood ging, terwijl ik nog niet over was.”
– JustMe86

“Na het boodschappen doen heb ik de aubergine in de vriezer gelegd in plaats van in de koelkast erboven. Ik dacht dat ik aubergine was vergeten te kopen. Janken. Nieuwe gehaald. Later aubergine gevonden, weer janken.”
– mommyofalittlehoney

“Wij waren gisteren in de dierentuin en ik moest huilen bij de zeeleeuwenshow. De muziek zwol aan en die zeeleeuw maakte zo’n mooie sprong tegen een bal. Toen voelde ik me op en top zwanger.”
– Eefs

“Ik heb net in mijn favoriete delicatessewinkeltje gehuild. Mijn lievelingsproduct (gevulde brie) bleek gewoon zwangerschapproof te zijn. Het is dat er een spatscherm tussen stond, maar ik had de beste man echt willen zoenen.”
– sonnebloem

“Laatst gingen mijn vriend en ik een bakje yoghurt met muesli en fruit maken. Toen wilde mijn vriend in mijn bakje eerst de muesli en het fruit doen, voordat de yoghurt erin zat. Dat was niet de juiste volgorde! De yoghurt moet natuurlijk eerst! Daar heb ik flink om moeten huilen, terwijl ik ook doorhad dat het een beetje belachelijk was. Gelukkig vatte hij het goed op. ”
– JanneG

“Vandaag een ontroostbare huilbui gehad omdat ik niet wist wat ik wilde eten, mijn kleren niet meer pas en ik het zo zielig voor mijn vriend vond dat hij met een huilende vriendin opgescheept zat. Gelukkig had hij nog een broek voor me die wel past en zijn we samen naar de supermarkt gegaan. Daar gingen we rondjes lopen tot ik wel wist wat ik wilde eten.”
– marchiejt

“Ik heb gehuild omdat mijn vriend pindanootjes aan het eten was en ik het zó erg vond stinken (normaal eet ik ze ook gewoon).”
– moni-

“Mijn moeder vroeg waar precies mijn nieuwe spiegel opgehangen moest worden. Ik ben in huilen uitgebarsten. ‘Géén idee, kies jij maar’.”
– Arixx

“Ik was blij met mijn nieuwe auto. Eigenlijk heb ik hem al drie maanden, maar moest er toch nog even om huilen.”
– BerberJolien

“Ik vind mezelf de laatste tijd dus ineens zo hilarisch (geloof me, ben ik niet!), dat ik moet huilen van het lachen.”
– mave94

“Ik moest huilen omdat mijn vriend de krieltjes in de Airfryer ging bakken en de vis in de koekenpan. Ik had hem nog zo duidelijk gezegd dat de krieltjes in de pan moesten en de vis in de Airfryer… Echt tranen met tuiten gehuild, de wereld was te klein. En dat je dan achteraf medelijden met je vriend hebt omdat je weet dat je pas 5 weken onderweg bent.”
– Roos__

Praat mee!
Wat is het gekste waar jij tijdens je zwangerschap om huilde? Geef je mening en praat mee over dit onderwerp >>