Veiligheidswaarschuwing
Terugroepactie gerijpte geitenkazen Bettinehoeve

Bettinehoeve waarschuwt voor de gerijpte geitenkaas van 200 gram, 450 gram en 1 kilogram met een houdbaarheidsdatum tussen 28/10/2020 en 30/12/2020. Hierin zit mogelijk de listeria bacterie. Besmetting hiermee kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen.

Besmetting met listeria bacterie

In de gerijpte geitenkaas van Bettinehoeve is mogelijk de listeria bacterie aanwezig. Wanneer je hiermee besmet raakt, kan dit gevaarlijk zijn voor jou en voor je ongeboren kindje.

Heb je deze kaas gegeten? De kans op besmetting met listeriose is erg klein. Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken, maar het is wel goed om je gezondheid in de gaten te houden. Krijg je binnen acht weken griepverschijnselen en koorts? Neem dan contact op met je verloskundige of huisarts. Zij kunnen testen of je inderdaad besmet bent.

Als je besmet bent, houden ze je extra in de gaten en kan je behandeld worden met antibiotica via een infuus. Dit voorkomt dat je ongeboren kindje ook besmet raakt.

Niet eten en terugroepactie

Bettinehoeve verzoekt klanten om de gerijpte geitenkaasproducten niet te eten, maar weg te gooien. Via de website van Bettinehoeve kan je een melding maken en je aankoopbedrag terugkrijgen.

Het gaat om de volgende gerijpte geitenkazen met een houdbaarheidsdatum tussen 28/10/2020 en 30/12/2020:

Welke producten zijn wel veilig?

Bij andere producten van Bettinehoeve, zoals de verse geitenkazen en melkproducten, is geen gevaar op besmetting. Ze zijn namelijk op een andere locatie geproduceerd dan de gerijpte geitenkazen. De verse kazen en melkproducten kan je dus wel veilig eten of drinken.

Bron hoofdafbeelding: Bettinehoeve