De top 10 babynamen is al jaren ongeveer hetzelfde. Dat is in de eerste helft van 2020 niet anders. Net als in 2019 is Noah ook nu de grote winnaar onder de jongensnamen. Bij de meisjes voert Sophie de lijst aan. Hoe ziet de lijst van populairste babynamen er in de eerste helft van 2020 uit?

Populairste Babynamen van 2020 tot nu

De resultaten zijn afkomstig van de SVB. Zij publiceren ieder jaar hoe vaak babynamen aan baby’s zijn gegeven. 24Baby.nl heeft de resultaten van het eerste half jaar van 2020 opgevraagd.

Populairste babynamen eerste helft van 2020

De eerste helft van 2020 zit er alweer op. Tijd om te ontdekken wat de populairste babynamen van 2020 tot nu toe zijn! En komen ze overeen met de voorspellingen die we deden? Bij de jongensnamen scoren we 8/10: alleen Levi en Milan ontbreken in de top 10 tot nu toe. En ook bij de meisjesnamen waren twee namen verkeerd voorspeld, namelijk Noor en Elin. Wie weet verandert deze score nog in de tweede helft van dit jaar.

Dit zijn de populairste babynamen van 2020 tot nu toe:

Top 10 meisjesnamen 2020

 1. Sophie
 2. Tess
 3. Emma
 4. Julia
 5. Mila
 6. Zoë
 7. Sara
 8. Yara
 9. Lotte
 10. Nora

Top 10 jongensnamen 2020

 1. Noah
 2. Sem
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Finn
 7. Luuk
 8. Sam
 9. Mees
 10. Levi

Babynamen 2020: weinig veranderingen

In de eerste zes maanden van 2020 is de top 10 van populairste babynamen maar weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. In 2019 stonden de meisjesnamen Anna, Evi en Saar onderaan de top 10. Deze namen zijn dit jaar ingewisseld voor Yara, Lotte en Nora. Bij de jongensnamen staan er maar twee nieuwe namen in de top 10. James en Milan hebben plaats gemaakt voor Sam en Mees.

Korte babynamen

Nu Sam en Mees onderdeel zijn van de top 10 jongensnamen, bestaat deze lijst voor een groot deel uit korte, stoere jongensnamen. Ook Sem, Daan, Finn en Luuk sluiten aan bij deze trend.

Bij de meisjes is Tess de enige naam die uit één lettergreep bestaat. Verder bestaat de top 10 meisjesnamen vooral uit namen met twee lettergrepen.

Broer met pasgeboren baby met populaire babynaam in 2020

Nederlandse én internationale namen

In de top 10 babynamen zijn zowel Nederlandse namen als namen met een internationale achtergrond te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de oer-Hollandse naam Daan, tegenover de Ierse naam Liam.

Ook in de top 10 meisjesnamen zijn zowel namen van binnen als buiten de Nederlandse grenzen te vinden. De naam Lotte zal je buiten Nederland en Duitsland bijvoorbeeld niet vaak tegenkomen. Zoë, een Griekse naam, wordt juist wereldwijd aan meisjes gegeven.

Wel zie je dat twee internationale jongensnamen (James en Milan) plaats hebben gemaakt voor twee Hollandse jongensnamen (Mees en Sam). Zou dit betekenen dat de Hollandse namen in opmars zijn?

Namen met een bepaalde letter of klank

Het is een trend die al jaren populair is: meisjesnamen die op de -a eindigen. Ook in de eerste helft van 2020 zijn deze namen populair. Zes van de tien meisjesnamen in de top 10 eindigen op een -a, namelijk Emma, Julia, Mila, Sara, Yara en Nora.

Bij de top 10 jongensnamen is een andere trend zichtbaar. Sem, Sam, Liam, Daan en Finn eindigen allemaal op de letter -m of -n. Wie weet kunnen we in tweede helft van 2020 nog meer namen aan dit lijstje toevoegen.

Bijbelse babynamen in 2020

Ten slotte zijn ook de Bijbelse namen weer goed vertegenwoordigd in de top 10 babynamen. Ten minste, als het om de jongensnamen gaat. Maar liefst zeven van de tien jongensnamen hebben een Bijbelse achtergrond. Het gaat hier om Noah, Sem, Lucas, Daan (van Daniël), Luuk (van Lucas), Sam (van Samuël) en Levi.

In de top 10 meisjesnamen is deze trend minder goed zichtbaar. Alleen de naam Sara is afkomstig uit de Bijbel. In 2019 werd zij nog vergezeld door de Bijbelse namen Evi, Saar en Anna. Misschien belanden ze in de tweede helft van 2020 weer in de top 10?

Vind de ideale babynaam voor jouw kindje

Ben je op zoek naar de perfecte naam voor je baby? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen. Met behulp van onze babynamen-zoekfunctie vind je de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app