Populairste babynamen van 2021 per provincie

De populairste babynamen van 2021 zijn bekend. Welke jongensnamen en meisjesnamen er in de top 10 zijn beland, verschilt per provincie. Ontdek welke namen in 2021 populair waren in jouw provincie.

Babynamen per provincie

Ieder jaar maakt de SVB bekend wat de populairste babynamen voor jongens en voor meisjes zijn. Welke namen er in de top 10 terechtkomen, is in elke hoek van Nederland anders. Hieronder vind je lijsten met de populairste namen van elke provincie.

Ben je benieuwd naar meer overzichten? Bekijk de top 20 populairste babynamen, meisjesnamen en jongensnamen van 2021.

Let op: In verband met privacy laat de SVB alleen de gegevens van namen zien die meer dan 25 keer gegeven zijn. In sommige provincies zijn er geen of maar weinig namen meer dan 25 keer gegeven. Daarom is er van Zeeland geen top 10 en hebben Drenthe en Flevoland een kortere lijst.

Populairste babynamen Drenthe 2021

In 2020 werden van Drenthe geen gegevens over de populairste babynamen bekendgemaakt. Van 2021 weten we wel welke namen in deze provincie het meest werden gegeven.

Bij de jongens staat Daan op nummer één, gevolgd door Luuk, Bram en Levi. Bij de meisjes is het Milou die de lijst aanvoert, met op nummer twee Sophie. De lijst wordt afgemaakt door Tess en Lauren.

Jongens Meisjes
1 Daan Milou
2 Luuk Sophie
3 Bram Tess
4 Levi Lauren
Populairste babynamen 2021 in Drenthe

Populairste babynamen Flevoland 2021

Van de populairste babynamen in Flevoland zijn maar twee namen bekend. Bij de jongens behaalt Noah de eerste plek en Liam de tweede plek. Deze namen staan ook allebei in de landelijke lijst van populairste jongensnamen in 2021.

Populairste babynamen Friesland 2021

Van 2020 zijn geen gegevens bekend over de populairste Friese babynamen. Goed nieuws: de gegevens van 2021 zijn wel bekendgemaakt.

Bij de jongens staat Jurre op plek één, terwijl bij de meisjes Lieke als winnaar uit de bus komt. Wat opvalt, is dat in deze lijsten veel namen voorkomen die niet in de landelijke lijsten staan. Sommige van deze namen hebben een Friese oorsprong. Denk bij de jongens aan Jurre, Hidde en Jelte. Bij de meisjes zijn Silke, Mare en Fardau Friese namen.

Jongens Meisjes
1 Jurre Lieke
2 Hidde Silke
3 Daan Fenna
4 Jesse Lotte
5 Jelte Yara
6 Noah Mare
7 Sem Maud
8 Melle Elin
9 Jens Eva
10 Fedde Fardau
Populairste babynamen 2021 in Friesland

Populairste babynamen Gelderland 2021

Dit jaar staat Julia op plek één in Gelderland. Sophie, die vorig jaar nog de eerste plek veroverde, heeft de lijst verlaten. Ook Sara en Lieke zijn uit de top 10 van populairste meisjesnamen gegooid. Daarvoor in de plaats zijn Nora, Milou en Evi gekomen.

Bij de jongensnamen staat Noah op nummer één. In 2020 was dat Levi, die het nu moet doen met plek drie. Verder is er weinig veranderd in de top 10 populairste jongensnamen van Gelderland. Noud is de enige die de lijst heeft moeten verlaten. Deze heeft zijn plek afgestaan aan Jan.

Jongens Meisjes
1 Noah Julia
2 Lucas Tess
3 Levi Nora
4 Sem Milou
5 Luuk Zoë
6 Mees Evi
7 Milan Emma
8 Daan Lauren
9 Finn Lotte
10 Jan Mila
Populairste babynamen 2021 in Gelderland

Populairste babynamen Groningen 2021

Van de populairste Groningse babynamen van 2020 zijn geen gegevens bekend. Van 2021 weten we wel wat de vijf meest gegeven jongensnamen en meisjesnamen zijn.

Bij de meisjes voert Sophie de lijst aan, gevolgd door Eva en Nora. Lauren en Mila maken de lijst van populairste meisjesnamen compleet. De meest gegeven jongensnaam in Groningen is in 2021 Daan. Hij staat samen met Sem en Finn in de top 3. Ook Luuk en Milan hebben de lijst met populairste namen weten te halen.

Jongens Meisjes
1 Daan Sophie
2 Sem Eva
3 Finn Nora
4 Luuk Lauren
5 Milan Mila
Populairste babynamen 2021 in Groningen

Populairste babynamen Limburg 2021

Bij de Limburgse jongensnamen staat Noah voor het derde jaar op plek één. Waar Sem vorig jaar nog op de tweede plek stond, heeft deze in 2021 de lijst met populairste namen verlaten. Lucas is deze lijst juist binnengestormd en staat meteen op plek drie. Ook Siem en James zijn nieuw in de lijst. Sam, Levi en Quinn hebben de top 10 verlaten.

Emma voert in 2021 de lijst met populairste meisjesnamen van Limburg aan. Vorig jaar stond Liv op deze plek, maar die is gedaald naar plek vier. Zoë heeft de lijst verlaten, net als Julie en Tess. Hiervoor in de plaats zijn Yara, Evi en Noor gekomen.

Jongens Meisjes
1 Noah Emma
2 Finn Mila
3 Lucas Saar
4 Milan Liv
5 Liam Julia
6 Daan Yara
7 James Evi
8 Siem Sophie
9 Noud Noor
10 Mees Lina
Populairste babynamen 2021 in Limburg
Populairste babynamen 2021 per provincie 2

Populairste babynamen Noord-Brabant 2021

De populairste Noord-Brabantse jongensnaam van 2021 is Finn. Deze stond in 2020 nog op plek negen en is dus flink gestegen. Sam stond in 2020 op de tweede plek, maar heeft in 2021 de lijst moeten verlaten. Nieuwkomer Lucas staat meteen op de derde plaats. Ook Milan, Max en Liam zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats zijn nu James, Siem en Luca te vinden.

Waar in 2020 Tess de populairste meisjesnaam van Noord-Brabant was, gaat deze eer in 2021 naar Julia. Zoë stond in 2020 op plek twee, maar is nu uit de top 10 gegooid. Olivia is nieuw in de lijst en staat meteen op plek drie. Ook Nora is een nieuwkomer. Zij heeft de plaats ingenomen van Liv.

Jongens Meisjes
1 Finn Julia
2 Daan Saar
3 Lucas Olivia
4 Noah Mila
5 Sem Tess
6 Mees Nora
7 James Milou
8 Luuk Yara
9 Siem Evi
10 Luca Emma
Populairste babynamen 2021 in Noord-Brabant

Populairste babynamen Noord-Holland 2021

Bij de populairste meisjesnamen van Noord-Holland hebben de nummers één en drie van 2020 in 2021 van plek geruild. Emma stond eerst op nummer één, maar daalde twee plekken. Olivia stond op de derde plaats, maar staat in 2021 bovenaan. Noor, Tess en Nina hebben plaatsgemaakt voor Yara, Lina en Sofia.

Net als in Limburg staat ook in Noord-Holland Noah op plek één van de populairste jongensnamen. Verder is ook in deze provincie weinig veranderd. Alleen Hugo en Benjamin hebben de top 10 jongensnamen verlaten. Hun plaatsen zijn ingenomen door Luca en Mason.

Jongens Meisjes
1 Noah Olivia
2 James Mila
3 Adam Emma
4 Lucas Julia
5 Liam Sara
6 Luca Yara
7 Max Zoë
8 Sam Lina
9 Mason Sofia
10 Mees Sophie
Populairste babynamen 2021 in Noord-Holland

Populairste babynamen Overijssel 2021

Net zoals het jaar ervoor staat ook in 2021 Daan op nummer één van de populairste jongensnamen in Overijssel. Bram, Finn en Gijs sloten in 2020 de lijst af en hebben in 2021 de top 10 verlaten. Voor deze namen zijn Siem, Milan en Luca in de plaats gekomen.

Bij de meisjes stond Sophie in 2020 op de eerste plek, maar deze eer gaat in 2021 naar Mila. Sophie moet het nu met de tweede plek doen. Hier stond een jaar eerder Lauren, maar die is naar plek tien gedaald. Lotte, Emma en Yara hebben hun plaats in de lijst afgestaan aan Maud, Julia en Lieke. Nieuwkomer Julia is meteen naar de derde plek doorgestoomd.

Jongens Meisjes
1 Daan Mila
2 Noud Sophie
3 Sem Julia
4 Siem Liv
5 Mees Maud
6 Guus Nora
7 Milan Saar
8 Noah Tess
9 Luca Lieke
10 Luuk Lauren
Populairste babynamen 2021 in Overijssel

Populairste babynamen Utrecht 2021

Net zoals in 2020 voert ook nu Julia de lijst van populairste meisjesnamen in Utrecht aan. Ook de nummer drie, Emma, is dezelfde gebleven. Waar eerst Sophie op nummer twee stond, is deze plek nu ingenomen door Noor. Evi, Eva en Yara hebben plaatsgemaakt voor Lauren, Milou en Olivia.

In 2020 stond Noah op plek één van de populairste Utrechtse jongensnamen, maar die staat in 2021 op nummer drie. De eerste plek is veroverd door Lucas. Hugo stond vorig jaar nog op nummer twee, maar is nu van de lijst verdwenen. Ook oer-Hollandse jongensnamen Sam, Luuk en Daan hebben de top 10 verlaten. Nieuwkomers zijn Adam, Luca, Julian en Liam.

Jongens Meisjes
1 Lucas Julia
2 Levi Noor
3 Noah Emma
4 Adam Nina
5 Olivier Lauren
6 Luca Sophie
7 Benjamin Mila
8 Julian Tess
9 Mees Milou
10 Liam Olivia
Populairste babynamen 2021 in Utrecht

Populairste babynamen Zuid-Holland 2021

Voor maar liefst het vierde jaar op rij staat Noah in Zuid-Holland bovenaan de lijst met populairste jongensnamen. De top 3 wordt afgemaakt door Liam en Adam, die in 2020 op plek drie en vier stonden. Finn, Luuk en Benjamin zijn verdwenen uit de top 10. Daarvoor in de plaats zijn Zayn, Luca en Milan gekomen.

Ook de nummer één bij de meisjes is een oude bekende. Julia stond in 2020 namelijk ook al bovenaan. Olivia stond vorig jaar nog op nummer zeven, maar staat dit jaar op de tweede plek. Alleen Emma en Tess hebben de top 10 verlaten. Nieuwkomers zijn Milou en Noor.

Jongens Meisjes
1 Noah Julia
2 Liam Olivia
3 Adam Mila
4 Lucas Sophie
5 James Nora
6 Levi Sara
7 Zayn Milou
8 Luca Zoë
9 Mason Yara
10 Milan Noor
Populairste babynamen 2021 in Zuid-Holland

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw baby er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze. Bekijk alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>