Babynamen 2021 trends

Wat worden de populairste babynamen in 2021? Net als in voorgaande jaren blijven korte, stoere namen populair. Dit betekent dat je weinig verandering kan verwachten in de top 10 van populairste namen. Toch zijn er wel een paar nieuwe trends. Dit worden de babynamen trends van 2021, inclusief een voorspelling voor de meest populaire jongens- en meisjesnamen van 2021.

Populairste babynamen 2020

Babynamen 2021: Oer-Hollands én internationaal

Bij jongensnamen en meisjesnamen zijn oer-Hollandse namen meer aan populariteit aan het winnen. Denk aan Jan en Mees. Vooral bij de jongensnamen zien we steeds meer typisch Nederlandse namen. Veel ouders vinden het prettig dat deze babynamen goed uitgesproken worden en dat er geen verwarring kan ontstaan over de spelling. Vermoedelijk zet deze babynamentrend in 2021 nog even door.

Toch worden internationale namen ook steeds populairder. Deze worden nu vaak als tweede naam gegeven, maar winnen aan populariteit als eerste naam. Zo wordt er veel gekeken naar Italiaanse namen in de Babynamentool. Ook namen uit de popcultuur, zoals Otis, zijn het afgelopen jaar al veel bezocht. Mogelijk is dit een teken dat de Hollandse namen hun plek in de lijst over een tijdje moeten delen.

Korte en stoere babynamen

Nog een trend die in 2020 ook al in opkomst was: de korte, stoere naam. Zowel voor jongens als meisjes zijn de meest populaire namen niet langer dan twee lettergrepen. Ook afkortingen van langere namen blijven in 2021 onverminderd geliefd.

Langere namen die eerder nog erg populair waren, zoals Olivia, gaan vermoedelijk uit de top 10 verdwijnen. Wil je een originele naam geven? Ga dan voor een naam met minimaal drie lettergrepen.

Unisex babynamen

Steeds vaker zijn unisexnamen in trek. Dit past ook goed bij de stoere trend. Veel unisexnamen zijn namelijk kort en krachtig. Het komende jaar zijn namen als Sam, Luca en Jamie dus goed om in de gaten te houden.

Friese invloeden

In de statistieken van 24Baby is te zien dat lezers vaak op ‘Friese meisjesnamen’ zoeken. Dit kan betekenen dat deze namen in 2021 meer in de mode komen. Zo zouden namen als Jildou, Doutzen en Fardau komend jaar best wat vaker kunnen voorkomen.

Op Friese jongensnamen wordt tot nu toe weinig gezocht. Toch doen deze het in de lijst met populairste namen vaak al goed. Denk aan namen als Douwe en Jurre, die jaarlijks een plek in de top 100 vinden. Het is dus goed mogelijk dat ook bij de jongens de Friese namen aan populariteit gaan winnen in 2021.

Kindje heeft babynaam uit 2021

Populaire babynamen 2021

24Baby.nl doet een voorspelling voor de populairste babynamen van 2021. Dit doen we aan de hand van de trends, inzichten uit de 24Baby-Babynamentool en informatie over geboren baby’s in de 24Baby-app.

Top 10 jongensnamen 2021

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Top 10 meisjesnamen 2021

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Vind jouw ideale meisjesnaam

Staat de ideale naam voor jouw kindje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte meisjesnaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app