populairste namen in groningen

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Groningen was Thijs de populairste jongensnaam en Lieke de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Groningen?

Babynamen top 10 in Groningen 2018

Populairste meisjesnamen in Groningen

De populairste meisjesnaam in Groningen in 2018 was Lieke. In het landelijk gemiddelde staat deze naam ook in de top 20, op plaats 15. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Groningen behoorlijk overeen met de landelijke top. Zo staat Emma op de tweede plaats, gevolgd door Julia, Sophie en Zoë. Deze staan in de landelijke lijst ook bij de eerste 5.

Het opvallendste verschil tussen Groningen en de rest van Nederland, is de naam Elin. In Groningen behaalt deze kindernaam de 6e plaats, terwijl zij in andere provincies beduidend minder populair is. In de Nederlandse top staat Elin pas op plaats 22.

Andere verschillen zijn Lotte en Lauren. In Groningen staat Lotte op plaats 7, terwijl zij in de landelijke top op plaats 14 staat. Lauren staat nationaal op plaats 19, terwijl zij in Groningen de 9e plek behaalt.

Populairste jongensnamen in Groningen

In 2018 was Thijs de populairste jongensnaam in Groningen. Vergeleken met de landelijke gegevens wijkt dit af, want daar staat deze naam pas op plaats 22. Andere namen in de Groningse top 10 die niet in de nationale top voorkomen, zijn Ruben (plaats 4 tegenover plaats 30), Tim (plek 6 vs. 42) en Thomas (plaats 8 tegenover plaats 14).

Jongensnamen die zowel in Groningen populair zijn als in het landelijke klassement in de top 10 voorkomen, zijn Daan, Luuk, Milan, Levi, Bram en Sem.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>