populairste namen in utrecht in 2018

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Utrecht was Lucas de populairste jongensnaam en Julia de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Utrecht?

Babynamen top 10 in Utrecht 2018

Populairste meisjesnamen in Utrecht

De populairste meisjesnaam in Utrecht in 2018 was Julia. In de landelijke top 10 staat deze naam ook op de eerste plaats. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Utrecht voor het grootste deel overeen met de landelijke top. Zo staan Nora, Sophie, Anna, Tess, Emma, Eva en Noor landelijk ook allemaal in de top 10. Alleen de volgorde verschilt iets.

De overige meisjesnamen zijn ook populair in de rest van Nederland. Zo staat Lotte in Utrecht op de tiende plaats, en in het Nederlandse klassement op plaats 14. Alleen Elin valt net buiten de boot. Zij staat nationaal op plaats 27.

Populairste jongensnamen in Utrecht

Lucas was de populairste jongensnaam in Utrecht in 2018. Dit is ook de nummer één bij het landelijke klassement. Ook Mees, Sem, Levi en Daan staan net als in Utrecht in de top 10. Thomas, Benjamin, Adam en Sam behaalden landelijk een plekje in de top 20. James wijkt iets af. In Utrecht staat deze jongensnaam op de zesde plaats, maar landelijk staat hij op plaats 23.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>