Ervaringexperts
man en vrouw met blauw en roze kaartjes tijdens gender reveal tijdens de corona-uitbraak

Door corona loopt het bekendmaken van het geslacht van je baby misschien anders dan je had gehoopt. Door de maatregelen kunnen feestjes voorlopig niet doorgaan. Hoe vier jij je gender reveal tijdens corona? Zo doen andere (aanstaande) ouders het.

Coronavirus en gender reveal

Een gender reveal is de meest bekende vorm om het geslacht bekend te maken. Door de corona-uitbraak is het nu helaas niet mogelijk om het uitgebreid te vieren met familie en vrienden. Wil je het gender reveal toch door laten gaan? Houd dan de volgende richtlijnen aan:

  • Houd minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was regelmatig je handen.
  • Ontvang maximaal 1 persoon van buitenaf per dag.

In de coronaperiode zijn zelfgemaakte lekkernijen niet veilig om uit te delen. Het moet allemaal hygiënisch zijn en het mag niet met je blote handen gemaakt zijn. Je kan de hapjes natuurlijk wel nog voor jezelf maken.

Bekijk alle hygiënemaatregelen >>

Tip: koop een roze of blauwe voorverpakte lekkernij en doe dit door de brievenbus bij familie en vrienden. Bijvoorbeeld chocolaatjes met roze of blauwe Muisjes.


Download de 24Baby App nu!

Download nu de 24Baby App en volg de ontwikkelingen van je baby, word lid van je geboorteclub en praat mee op het forum.

Download de app

In de volgende gevallen mag er geen bezoek langskomen:

  • Jij hebt of je bezoek heeft last van (milde) verkoudheidsklachten.
  • Een van jullie is in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus.
  • Een van jullie is in een gebied geweest waar het coronavirus heerst.

Ook is het niet verstandig als jij of je bezoekt tot de risicogroep behoort.

Forumvraag
Op het forum stelde Maxime000 de vraag: “Hoe gaan jullie de gender reveal tijdens corona doen?”

Praat mee over dit onderwerp en deel jouw ideeën >>

Een gender reveal in de corona-periode? Dit doen jullie

1. Ballon en beeldbellen

Wij hebben met een ballon en videobellen het geslacht van ons kindje bekend gemaakt. We prikten een ballon met confetti lek, terwijl we via WhatsApp aan het videobellen waren met familie en vrienden. Dit kan je met acht mensen tegelijkertijd doen. Met andere programma’s kan je dit zelfs met nog meer mensen tegelijk doen.
– Graz-ukkie

2. Confetti knallen

Wij hadden onze gender reveal party een tijdje geleden al afgezegd. We hebben toen besloten om van die kanonnen te bestellen waar rook of confetti uitkomt. Daarmee zijn we langs de opa’s en oma’s gegaan, zodat we toch hun reacties persoonlijk konden zien. Het is voor hen allemaal hun eerste kleinkind, dus dat is extra bijzonder. Ik moet zeggen dat het heel intiem en leuk was! Door de confetti was het toch een beetje feest.
– Babymommy

3. Kraskaartjes

We sturen kraskaartjes naar de familie op, waarschijnlijk samen met een kerstkaart. Verder doen wij niks bijzonders. Het is helaas zoals het is. Scheelt wel weer een hoop geregel in ieder geval.
– Cjb1983

Tip: Stuur je een kraskaartje naar familie en vrienden? Vraag dan of ze het openkrassen van de kaart willen filmen. Zo kan je van hun reactie meegenieten.

4. Facebook-evenement

Wij doen een Facebook-evenement. Dit is een privé-pagina waarop je familie en vrienden kan uitnodigen. Via deze pagina kan je een live-video uitzenden, bijvoorbeeld om het geslacht van je baby bekend te maken.
– Samanthababy3

5. Via een gifje

Mijn dochters en ik hebben samen een ballon kapot geprikt. Mijn man heeft dat gefilmd. Van het filmpje heb ik een gif-bestand gemaakt en verstuurd naar familie en vrienden. Later heb ik ook het hele filmpje naar dichtbije familie en vrienden verstuurd, nadat ze het gifje ontvangen hadden.
– Denise6

6. Langs de deuren

wij hadden een klein café gereserveerd waar we met twaalf mensen binnen mochten zijn. Helaas kan dit niet doorgaan, maar er zijn ergere dingen. Dus we gaan een kleine Tour de Gender reveal doen hier in de omgeving. We gaan bij de mensen langs die in de buurt wonen en dan eten we samen voor de deur een gebakje. Hopelijk kan de babyshower tegen die tijd wel doorgaan!

7. Kruiswoordpuzzel

Wij wilden niet per se een grote gender reveal. Maar aangezien mijn familie niet in de buurt woont, vonden we het zo raar om ‘Het is een jongen!’ te appen. Ik heb dus zelf een kruiswoordpuzzel gemaakt met vragen over mij en mijn vriend. Onze familie en vrienden konden deze invullen om erachter te komen wat het wordt. Ze vonden het allemaal erg leuk!
– Femke1991

8. Raden op de parkeerplaats

Wij doen de gender reveal buiten op een parkeerplaats. Iedereen blijft in de auto zitten. Door een roze of blauwe kaart achter het autoraam omhoog te houden, kunnen familie en vrienden raden wat het wordt.
– San00

9. Roze of blauwe kerstverlichting

Wij moeten nog tot Kerst wachten, dan ben ik 20 weken zwanger. Ik ben van plan om in de kerstboom lampjes te hangen die roze of blauw licht geven als we de stekker erin steken. Als de maatregelen dan nog steeds zo heftig zijn, kopen we leuke kerstballen in roze of blauw en geven we die als cadeau.
– Tulpje