Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een meisjesnaam? Wij voorspellen dat dit de populairste meisjesnamen van 2019 gaan worden, inclusief een voorspelling voor de trends op namengebied.

Populaire meisjesnamen 2019

Op basis van de ranglijsten van de afgelopen jaren en de trends van 2019 kunnen we een voorspelling maken van de populairste namen van komend jaar. Zekerheid geven kunnen we natuurlijk niet, maar wij gaan voor deze meisjesnamen in 2019.

Meisjesnamen 2019 top 10:

  1. Emma
  2. Julia
  3. Mila
  4. Sophie
  5. Zoë
  6. Tess
  7. Noor
  8. Elin
  9. Yara
  10. Sara

Deze meisjesnamen blijven populair

Het is inmiddels bijna niet meer spannend: al jaren wisselen Emma en Julia elkaar af op de eerste plaats. Ook Sophie en Tess staan standaard hoog in de lijst met populaire meisjesnamen. In 2019 gaan we deze namen dan ook zeker weer vaak horen.

Er zijn wel een paar namen die waarschijnlijk in 2019 buiten de top 10 gaan vallen. Zo is Eva al een tijdje aan het zakken. Deze klassieke meisjesnaam zal niet zomaar verdwijnen, maar of hij in 2019 even hoog eindigt als in andere jaren is nog maar de vraag.

Trend: klassieke meisjesnamen

Het is niet zo vreemd dat de populairste meisjesnamen door de jaren heen weinig veranderen. De meeste namen in de top-10 gaan al honderden jaren mee. We zien veel Bijbelse namen, zoals Sara, Anna en Maria. Deze blijven onverminderd populair en zullen ook in 2019 weer vaak gekozen worden.

Daarnaast lijken jonge ouders nu een voorliefde te hebben voor namen uit de klassieke oudheid. Het Griekse Zoë en het Latijnse Julia zijn favoriet. Als je één van deze namen hebt gekozen voor je kindje, zal zij er in 2019 flink wat naamgenootjes bij krijgen.

Trend: korte, stoere meisjesnamen

Naast de klassiekers zijn korte, stoere namen al een tijdje erg populair. Namen van één of twee lettergrepen, liefst met maximaal vier of vijf letters blijven in 2019 de trend. Dat betekent dat er volgend jaar veel meisjes geboren worden die Tess, Juul of Soof worden genoemd.

Meisjesnamen 2019: slapend babymeisje

Trend: eindigend op ‘-ou’

Een trend die al een tijdje in opkomst is, zijn meisjesnamen die eindigen op een ‘oe’-klank. Hier gaan we in 2019 veel van merken. Meisjesnamen als Milou, Philou, Jalou en Lilou gaan volgend jaar hoog eindigen in de lijst van populairste namen.

Trend: Arabische meisjesnamen

Onder invloed van Nederlanders met een migratie-achtergrond en de aandacht voor Arabische culturen in de populaire media, gaan we in 2019 meer Arabische meisjesnamen horen. Namen als Yara en Noor zijn al een tijdje bezig met een opmars. Dat gaat zich komend jaar verder doorzetten.

Trend: uniseksnamen en jongensnamen voor meisjes

Vanuit Hollywood komt de trend om je dochter een typische jongensnaam te geven. Namen als Kees, Logan en James kan je in 2019 ook best als meisjesnaam inzetten. Ook uniseksnamen worden volgend jaar populair. Robin en Quinn zal je dus vaker tegenkomen bij meisjes.

Meisjesnamen 2019: tweelingmeisjes

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app