Stoere jongensnaam voor pasgeboren baby

Stoere jongensnamen zijn op dit moment erg populair. Maar wat is nu een ‘stoere’ naam? Met behulp van de 24Baby-namentool konden we zien welke namen jullie het stoerst vinden. Ben jij op zoek naar een stoere naam? Doe hier inspiratie op met 20 stoere jongensnamen, inclusief de betekenis!

Wat zijn stoere jongensnamen?

‘Stoer’ is een subjectief begrip. Toch zijn er aan de hand van jullie stemmen in de babynamentool een aantal kenmerken te vinden die bij stoere jongensnamen lijken te horen.

Korte namen

Bijna alle jongensnamen die jullie stoer vinden, zijn kort. Ze hebben drie tot vijf letters en één of twee lettergrepen.

De letter A

In 12 van de 20 stoere jongensnamen zit de letter A. Korte jongensnamen met de letter A worden dus als stoer gezien.

Jongensnamen met de letter J

Een kwart van de top 20 met stoere jongensnamen begint met de letter J. In de meeste gevallen wordt de letter dan uitgesproken als ‘dj’.

Stoere jongensnamen voor pasgeboren baby

Stoere jongensnamen top 20

Er zijn heel veel jongensnamen die jullie als stoer classificeren. Hieronder vind je de 20 stoerste.

1. Raf

Raf is een afkorting van de Hebreeuwse naam Rafaël en betekent ‘God geneest’. In Nederland zijn er ruim 1.500 jongens en mannen die Raf heten. Naast stoer, vinden jullie de jongensnaam Raf ‘hip’ en ‘lief’.

2. Boas / Boaz

Boaz / Boas is een Hebreeuwse naam, die waarschijnlijk ‘in hem is kracht’ of ‘snelheid’ betekent. De naam staat al een aantal jaar in de top 50 van populairste jongensnamen en er zijn ruim 4.000 jongens en mannen die zo heten. Naast stoer, vinden jullie de jongensnaam Boaz ‘hip’, en Boas ‘lief’.

3. Davey

Davey is afgeleid van de Hebreeuwse naam David, wat ‘lieveling’ of ‘vriend’ betekent. Davey kwam begin jaren ’90 wat vaker voor, maar is nu niet erg populair. Ongeveer 3.000 jongens en mannen heten zo. Naast stoer, vinden jullie de jongensnaam Davey vooral ‘lief’.

4. Boris

Boris is een Slavische naam, die ‘Strijd’ betekent. De naam kan ook afstammen uit het vroege Turks, met als betekenis ‘Wolf’ of ‘Sneeuwluipaard’. Boris wordt steeds populairder en inmiddels hebben ruim 4.000 jongens en mannen deze naam.

5. Jax / Jaxx

Jax en Jaxx zijn afkortingen van de Engelse naam Jackson, wat ‘Zoon van Jack’ betekent. Beide namen komen ongeveer 1.000 keer voor. Naast stoer, vinden jullie de naam vooral ‘hip’.

6. Aaron

Aaron is een Hebreeuwse naam, die waarschijnlijk ‘de verlichte’ betekent. Er zijn ongeveer 3.000 mannen en jongens die Aaron heten, en nog eens 2.800 met de naam Aron. Naast stoer, vinden jullie de jongensnaam vooral ‘lief’.

7. Mick

Mick is een Engelse jongensnaam, die is afgeleid van Michaël. Het betekent ‘Wie is als God?’. Er zijn in Nederland ongeveer 5.000 mannen en jongens die Mick heten. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam ‘hip’, ‘lief’ en ‘internationaal’.

8. Quinn

Quinn is afgeleid van de jongensnaam Quintus. Dit komt uit het Latijn en betekent ‘Vijfde’. Bijna 3.000 jongens en mannen in Nederland dragen deze naam. Ook wordt Quinn steeds vaker als meisjesnaam gebruikt en valt dus onder de unisexnamen. Naast stoer, vinden jullie Quinn ook ‘hip’, ‘lief’ en ‘internationaal’.

9. Jim

Jim is afgeleid van de Engelse naam James, en betekent mogelijk ‘Hij zal beschermen’. Er zijn ongeveer 5.000 jongens en mannen die Jim heten. Naast ‘stoer’, vinden jullie de jongensnaam ‘hip’, ‘internationaal’ en ‘lief’.

10. Roan

Roan is afgeleid van de Ierse jongensnaam Rowan, en betekent ‘Lijsterbes’. Ongeveer 4.500 mannen en jongetjes dragen deze naam. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam Roan ‘lief’.

11. Kyan

Kyan is een Ierse jongensnaam die ‘Lang verwacht kind’ betekent. Ongeveer 2.500 mannen dragen de naam, en nog eens 1.500 jongens heten Kian.

12. Vinz

Vinz is afgeleid van de jongensnaam Vincent, wat ‘de overwinnende’ betekent. De naam is nog niet lang in gebruik en wordt weinig gebruikt. Nog geen 500 jongens en mannen heten Vinz. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam ‘hip’.

13. Mason / Mayson

Mason / Mayson is een Engelse jongensnaam met de betekenis ‘maker’. Er zijn bijna 2.000 jongens en mannen met deze naam. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam ook ‘hip’, ‘lief’ en ‘internationaal’.

14. Jack

De Engelse naam Jack betekent ‘Hij zal beschermen’. De naam komt ongeveer 4.500 keer voor in Nederland. Jullie vinden de naam vooral ‘stoer’, andere kenmerken kennen jullie bijna niet aan de naam toe.

15. Jace

Jace is afgeleid van de Griekse jongensnaam Jason, dat ‘genezen’ betekent. De naam is nog relatief onbekend en er zijn ongeveer 1.500 mannen en jongens die zo heten. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam ‘hip’.

16. Stef

Stef is afgeleid van de Griekse naam Stefanus, met de betekenis ‘Krans’. Er zijn ruim 5.000 jongens en mannen die Stef heten in Nederland. Naast stoer, vinden jullie de naam ook ‘lief’ en ‘hip’.

17. Jake

Jake is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jacob, en betekent ‘Hij zal beschermen’. De naam komt ruim 1.500 keer voor. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam ook ‘hip’.

18. Mace

Mace betekent ‘Zwaar wapen’, maar kan ook een andere vorm van Mees zijn. Dan betekent de naam ‘De voortrekker’. Deze variant is een stuk minder populair: er zijn nog geen 500 mannen en jongens die zo heten. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam ‘hip’.

19. Oscar

Oscar is een Engelse naam, die ‘Door de goden beschermde strijder’ betekent. Ongeveer 5.500 jongens en mannen in Nederland dragen de naam. Naast ‘stoer’, vinden jullie Oscar ‘klassiek’, ‘lief’ en ‘internationaal’.

20. Dex

Dex is een verkorte variant van de Engelse naam Dexter, wat waarschijnlijk ‘vaardig’ betekent. De naam komt in Nederland ongeveer 2.700 keer voor. Naast ‘stoer’, vinden jullie de naam ‘hip’.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app