populaire babynamen provincie 2019

De populairste babynamen van 2019 zijn bekend. Per provincie zijn er kleine verschillen te zien in de top 10 meisjes- en jongensnamen. Welke naam was populair in jouw provincie?

Babynamen per provincie

Ieder jaar worden de populairste jongens– en meisjesnamen bekend gemaakt door de SVB. Per provincie kan de populariteit van de namen verschillen. In 2019 zijn van slechts zeven provincies de aantallen bekend. Van de overige provincies kon niet genoeg informatie worden verzameld door de SVB.

Bekijk ook het landelijke overzicht met populairste babynamen, meisjesnamen en jongensnamen.

Populairste babynamen per provincie

Populairste babynamen Gelderland

In Gelderland kregen in 2019 de meeste jongens de naam Levi. In 2018 was Lucas daar nog het populairst en stond Levi op de derde plaats. Lucas staat dit jaar op de derde plaats. Deze twee namen zijn dus van plek gewisseld. Jongensnamen die de top 10 in de provincie Gelderland hebben verlaten, zijn Mees, Bram en Jan. Zij zijn opgevolgd door Finn, Noah en Boaz.

Bij de meisjes is Sophie het meest geliefd in Gelderland. Vorig jaar stond zij nog op de vierde plaats en was Julia de nummer één. Julia is echter hard van haar troon gestoten en staat niet eens meer in de top 10. Hetzelfde geldt voor Lotte. Mila en Lieke hebben hun plek ingenomen en zijn nieuw in de Gelderlandse top 10.

Populairste babynamen Limburg

In Limburg kregen in 2019 de meeste meisjes de naam Emma. Het jaar ervoor stond Mila daar op de eerste plaats. Deze twee dames zijn dus van plek gewisseld. Nieuw in de Limburgse meisjesnamen-top zijn Liv, Lynn en Nova. Zij namen de plaats in van Lotte, Nora en Yara.

Als jongensnaam is Noah het meest gegeven. Deze stond in 2018 nog op de tweede plaats. De winnaar van vorig jaar, Finn, is flink in populariteit gedaald. Deze behaalde in 2019 slechts de tiende plaats. Jongensnamen die de top 10 hebben verlaten zijn Lucas, Bram en Dex. Zij maakten plaats voor Daan, Levi en Cas.

Populairste babynamen Noord-Brabant

In Noord-Brabant waren Daan en Saar de populairste babynamen van 2019. De meisjesnaam Saar is flink in populariteit gestegen, want deze stond daar in 2018 nog op de negende plaats. Meisjesnamen die de top 10 hebben verlaten zijn Nora en Noor. Hun plaats is ingenomen door Evi en Sofie.

Bij de jongens is het verschil minder groot. Daan stond in 2018 al op de tweede plaats. Hiermee verstootte hij de nummer één van 2018, Luuk, naar de zesde plaats. Verder maakten Guus en Bram plaats voor Sam en Lucas.

Populairste babynamen Noord-Holland

In Noord-Holland wint Olivia de eerste plaats bij de meisjes. In 2018 maakt zij een vlucht van de 17e naar de derde plaats. Nummer één van het voorgaande jaar, Julia, staat nu op de zesde plaats. Er zijn geen nieuwe meisjesnamen in de Noord-Hollandse top 10 binnengekomen.

Bij de jongens is Noah in Noord-Holland de meest gegeven naam. Het jaar ervoor stond deze nog op de vijfde plaats. Winnaar van 2018, James, is hiermee naar de derde plaats geschoven. Jongensnamen die de top 10 hebben verlaten, zijn Finn, Liam en Levi. Hun plek is ingenomen door Max, Bram en Sem.

Populairste babynamen Overijssel

In Overijssel is er weinig verandering in de meeste populaire babynamen. De populairste meisjesnaam van 2019 was Emma, net als het jaar daarvoor. Wel zijn er drie dames die de Overijsselse top hebben verlaten, namelijk Maud, Anna en Liv. Zij zijn vervagnen door Tess, Saar en Roos.

De meeste geliefde jongensnaam, Daan, stond in 2018 al op de tweede plaats. De nummer één van dat jaar, Bram, is naar de vierde plaats geschoven. Jongensnamen die de top 10 hebben verlaten, zijn Jesse, Sam en Mees. Zij zijn vervangen door Siem, Lars en Lucas.

Populairste babynamen Utrecht

Bij de jongensnamen is er in Utrecht in 2019 een grote verschuiving geweest. Noah kwam hier met stip op nummer één, terwijl hij het jaar daarvoor nog niet in de top 10 stond. Andere jongensnamen die nieuw zijn binnengekomen zijn Julian en Hugo. Zij namen de plaats in van Mees, Thomas en Adam.

Bij de meisjesnamen is er minder verschil. Nora is in 2019 het populairst, maar stond in 2018 al op de tweede plaats. Meisjesnamen die de top 10 hebben verlaten zijn Eva, Elin en Lotte. Zij maakten plaats voor Sara, Evi en Mila.

Populairste babynamen Zuid-Holland

In Zuid-Holland waren Noah en Sara de populairste babynamen van 2019. Noah was hier vorig jaar ook al de nummer één. Jongensnamen die niet meer in de Zuid-Hollandse top 10 staan, zijn Benjamin en Luuk. Hun plaats is ingenomen door Milan en Daan.

Bij de meisjes was Sara in 2018 ook al populair en stond zij op de tweede plaats. Meisjesnamen die de top 10 hebben verlaten, zijn Noor, Sarah en Tess. Zij zijn vervangen door Anna, Nora en Evi.

Vind jouw ideale babynaam

Staat de ideale naam voor jouw baby er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app