Moeders genieten van baby met zeldzame babynamen

Zeldzame babynamen hebben meestal een unieke klank en hoor je niet vaak. Wil je dat je kind een originele naam heeft die niet vaak voorkomt in je omgeving? Zoek dan inspiratie in deze lijsten niet veel voorkomende babynamen.

Zeldzame babynamen

Ben je op zoek naar een zeldzame babynaam? Hier vind je 10 niet veel voorkomende meisjesnamen, jongensnamen en unisexnamen. Om te kijken hoe vaak een naam ongeveer voorkomt, maken we gebruik van gegevens van het Meertens Instituut. Ben je benieuwd hoe vaak een naam in Nederland gegeven is? Dan kan je dit opzoeken in de Voornamenbank van het Meertens Instituut.

10 zeldzame meisjesnamen

Als je op zoek bent naar een naam voor je dochter, kunnen deze tien zeldzame babynamen voor meisjes je op ideeën brengen. Deze namen komen maximaal honderd keer voor in Nederland.

 1. Feda
 2. Nomée
 3. Vive
 4. Niya
 5. Louèn
 6. Aivy
 7. Minte
 8. Noï
 9. Willow
 10. Avélie

10 zeldzame jongensnamen

Als je op zoek bent naar een zeldzame babynaam voor je zoon, geeft de lijst hieronder je inspiratie. Ook deze namen komen maximaal honderd keer voor in Nederland.

 1. Novan
 2. Riv
 3. Scottie
 4. Nox
 5. Jebbe
 6. Mikaj
 7. Brenn
 8. Syben
 9. Zavi
 10. Maël

10 zeldzame unisexnamen

Weet je nog niet of je een jongen of een meisje verwacht? Of wil je je kind een genderneutrale naam geven? Dit zijn 10 zeldzame babynamen die aan meisjes én jongens gegeven kunnen worden. Ze komen maximaal 200 keer voor.

 1. Arya
 2. Lorén
 3. Nowie
 4. Benja
 5. Airen
 6. Joa
 7. Maan
 8. Harper
 9. Manoa
 10. Vosse

Kenmerken van niet veel voorkomende babynamen

Zeldzame babynamen hebben verschillende kenmerken. Vaak kan je ze herkennen aan één of meer van de volgende eigenschappen:

 • Variant op bekende naam. Originele babynamen lijken vaak op bekende namen, maar hebben een net iets andere klank of spelling. Hierdoor worden ze uniek. De naam Malou komt in Nederland vaak voor, terwijl Jalou een niet veel voorkomende babynaam is.
 • Afkorting. Ook als een naam afgekort wordt, kan dit ervoor zorgen dat er een zeldzame babynaam ontstaat. David is bijvoorbeeld een populaire jongensnaam, terwijl de afkorting Daaf veel minder vaak voorkomt.
 • Buitenlandse naam. Namen die in het buitenland populair zijn, hoor je hier soms veel minder vaak. Maël is in Frankrijk een populaire jongensnaam, maar is in Nederland een niet veel voorkomende naam.
 • Fantasienaam. Soms worden originele babynamen door aanstaande ouders zelf bedacht. Daarna wordt de naam ook door andere ouders gegeven. Denk aan de naam Faylinn. Dit is een combinatie van de namen Fay en Linn kan zien.

Meer zeldzame babynamen

Zit jouw perfecte originele babynaam hier niet tussen? Laat je op ideeën brengen bij het maken van een keuze. Bekijk meer niet veel voorkomende babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>