Zwangere vrouw rekent uit waarom een aanvullende verzekering loont

Als je zwanger bent, maak je in het aankomende jaar extra zorgkosten. Een aantal van deze kosten wordt niet gedekt door je basisverzekering, maar wel in een aantal aanvullende pakketten. Met de juiste aanvullende zorgverzekering kan je daarom veel geld besparen.

Voorbeeld UC ZorgZeker 2 via UnitedConsumers

Hoe je geld kan besparen op je zorgverzekering, is het makkelijkste uit te leggen met een voorbeeld. In de onderstaande tabel zie je links een aantal vergoedingen uit de aanvullende verzekering UC ZorgZeker 2 via UnitedConsumers met bijbehorende prijzen. Rechts staat de premie die je per jaar betaalt voor het aanvullende pakket.

Mogelijke vergoedingen Bedrag Premie per jaar
Zwangerschapscursus €100
Eigen bijdrage poliklinische bevalling €450,28
Eigen bijdrage kraamzorg €125
Kraampakket €30
Lactatiekundige zorg €200
Huur / aanschaf borstkolf €80
Totaal €985,28 €271,20
Overzicht vergoedingen vanuit aanvullende zorgverzekering rond de zwangerschap in 2022

Vergoedingen

Je ziet hier dat een aanvullende zorgverzekering al gauw honderden euro’s per jaar kan schelen. Naast bovenstaande vergoedingen geeft ZorgZeker 2 nog meer dekkingen die niet direct met de zwangerschap of bevalling te maken hebben. Bijvoorbeeld 12 behandelingen fysiotherapie en/of Mensendieck en een vergoeding van €500 voor een EHBO– of reanimatiecursus voor ouders. Deze zijn niet opgenomen in bovenstaande vergelijking, maar vallen wel binnen dit pakket.

Voordeliger uit met aanvullende verzekering

Het kan al snel een voordeel geven om je aanvullend te verzekeren. Maak je bijvoorbeeld alleen gebruik van kraamzorg en een poliklinische bevalling zonder medische indicatie (€369,40)? Dan kunnen de kosten hiervoor al meer zijn dan de premie, zoals je in het voorbeeld van deze aanvullende verzekering kan zien.

Als je mét een medische indicatie in het ziekenhuis bevalt, valt dit onder je basisverzekering. Je betaalt hiervoor geen eigen bijdrage. Weet je al dat je vanwege een medische reden in het ziekenhuis moet bevallen? Dan hoef je dit niet aanvullend te verzekeren.

Niet voor iedereen de beste zorgverzekering

De aanvullende verzekering ZorgZeker 2 heeft voordelen, maar is niet voor iedereen de beste keuze tijdens de zwangerschap. Dit is namelijk afhankelijk van jouw zorgbehoefte. Het is daarom verstandig om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld via Independer.

Kosten aanvullende verzekering

De premie voor de aanvullende verzekering UC ZorgZeker 2 is via UnitedConsumers €22,60 per maand. Per jaar is dit dus 12 maanden x €22,60 = €271,20

Collectiviteitskorting

Bovenstaand bedrag is de premie voor de aanvullende verzekering. Je moet hiernaast nog je basisverzekering betalen. Iedereen is in Nederland verplicht om een basisverzekering af te sluiten. UnitedConsumers geeft 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering. Lees meer over de basisverzekering en zwangerschap.

Waarom is ZorgZeker 2 een goede aanvullende zorgverzekering?

ZorgZeker 2 heeft goede vergoedingen rondom de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Daarbij is de premie naar verhouding laag. Ook geeft UnitedConsumers de keuze tussen een naturapolis (ruime keuze voor een scherpe premie) en een restitutiepolis (vrije zorgkeuze voor een iets hogere premie).

Hieronder voor de volledigheid een overzicht van de belangrijkste vergoedingen rondom je zwangerschap:

Logo UnitedConsumers
UC Ruime Keuze + Aanvullend ZorgZeker 2
Belangrijkste vergoedingen rond je zwangerschap en bevalling:
Complete vergoeding eigen bijdrage ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie (€450,28)
Vergoeding van de eigen bijdrage van kraamzorg tot €125
Complete vergoeding kraampakket (rond €30)
€100 vergoeding voor een zwangerschapscursus
€200 voor advies bij borstvoeding
€80 voor huur of aanschaf elektrische borstkolf
12 behandelingen fysiotherapie of Mensendieck
€500 voor een EHBO- of reanimatiecursus
Veel andere vergoedingen los van de zwangerschap en bevalling
Ruime Keuze zorgaanbieders. Voor €9,26 extra per maand volledige keuzevrijheid ziekenhuizen en klinieken.
5% collectiviteitskorting + 15% korting op de aanvullende verzekering via onderstaande button

Specifieke wensen

Verwacht je dat je naast de zorgkosten rond je zwangerschap ook andere zorgkosten gaat maken, dan is zorgverzekeringen vergelijken altijd verstandig.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app