Vrouw krijgt echo bij 6 weken

Krijg je een echo bij 6 weken zwangerschap? Dan kan je het hartje van het embryo misschien al zien kloppen. Wat kan je nog meer zien? En wat zijn redenen om vroeg in de zwangerschap een echo te maken?

Echo bij 6 weken

Als je de eerste echo bij 6 weken krijgt, is dit een vroege vitaliteitsecho. Meestal wordt deze pas bij 7 of 8 weken gemaakt. De echoscopist kijkt via een inwendige echo of er een levend vruchtje in je baarmoeder zit en of de innesteling goed is gegaan.

Aan het begin van deze week is de kans klein dat er een kloppend hartje te zien is. Deze kans wordt aan het einde van de week groter. Zie je een hartje kloppen? Dan zal de verloskundige je voorzichtig feliciteren. De kans op een miskraam is dan nog maar klein. Toch is het bij 6 weken zwangerschap ook mogelijk dat er nog geen hartactie bij het embryo te zien is.

Wanneer een echo vroeg in de zwangerschap?

Een vroege echo wordt bij 6 weken niet vaak gemaakt. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van je verloskundige of gynaecoloog. Om de volgende redenen kan je een 6 weken echo krijgen:

Groei van je baby bij 6 weken

Het embryo is in deze fase van de zwangerschap nog klein. Toch is het meestal al te zien op een echo. Hoe verder in week 6, hoe groter de kans dat je een kloppend hartje ziet. Ook zie je waarschijnlijk een kleine dooierzak en een vruchtzakje bij 6 weken. De vruchtzak lijkt vroeg in de zwangerschap op een ring. Daarom wordt het ook wel de zwangerschapsring genoemd.

6 weken zwanger echo: foto’s

Ben je benieuwd wat je bij 6 weken mogelijk ziet? Deze foto’s geven je een idee:

echo
Echo
Echo 6 weken
Echo bij 6 weken
Echo bij 6 weken