Zwangere vrouw luistert podcast over zwanger zijn

Ben je zwanger en op zoek naar een leuke podcast? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij hebben de leukste podcasts over de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap op een rij gezet. Perfect om te luisteren als je niet kan slapen of tijdens je verlof. Veel luisterplezier!

Wat is een podcast?

Een podcast is een soort radioprogramma dat je kan beluisteren via internet. Het grootste verschil met de echte radio: je kan ernaar luisteren wanneer het jou uitkomt. Daarnaast hebben podcasts vaak een specifiek onderwerp, waardoor het beter aansluit bij jouw interesses. In dit geval zwangerschap, bevallingen en het ouderschap.

De leukste zwanger, bevalling en ouderschap podcasts

Hieronder volgen de leukste podcasts over zwangerschap, de bevalling of het ouderschap en opvoeden.

1. Jouw Zwangerschapsweek – zwangerschap van week tot week

De podcast ‘Jouw Zwangerschapsweek’ van 24Baby.nl reist met jou mee door de zwangerschap. Van week tot week hoor je wat er speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Je maakt kennis met de zwangere Dide, krijgt informatie van verloskundige Maartje en hoort hoe andere vrouwen de zwangerschap beleven van Roos. Podcastmaker Renée praat alles aan elkaar en deelt haar eigen, leuke en minder leuke ervaringen. Een allround podcast met interessante informatie, leuke anekdotes én veel herkenning.

Luister naar ‘Jouw Zwangerschapsweek’

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

2. Podnataal – zwangerschap en bevallingen

De podcast ‘Podnataal’ gaat over de zwangerschap en bevalling en bestaat uit verschillende seizoenen. In seizoen 1 volg je de zwangerschap van Simone, radiomaker en journalist. Simone vertelt in de podcast hoe zij haar zwangerschap beleeft. Vanaf seizoen 2 hoor je iedere aflevering een bevallingsverhaal van een bekende of onbekende vrouw, die open en eerlijk haar ervaring met de bevalling deelt. Een herkenbare podcast, met een lach en een traan.

3. Wijzer in verwachting – bevalling en baby

In de podcast ‘Wijzer in verwachting’ bespreken de artsen Bregje en Mirte verschillende geboorteverhalen. Ze ontleden deze verhalen om jou hier als luisteraar wijzer mee te maken. Ook bespreken zij in enkele afleveringen veelvoorkomende vragen rondom de eerste weken met je baby. Van borstvoeding en poepen tot de ontwikkelingsmijlpalen en de eerste hapjes.

4. The Motherly Podcast – moederschap

‘The Motherly Podcast’ is een Engelstalige podcast over het moederschap. Iedere aflevering komt er een andere bekende en/of succesvolle moeder aan het woord. Zij delen hun ervaringen met het moederschap, geven je tips & tricks en proberen je te inspireren. Met meerdere seizoenen heb je aan deze moeder-podcast urenlang luisterplezier.

5. Vad3r – vaderschap

In de podcast ‘Vad3r’ probeert Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig) uit te vogelen hoe het vaderschap in elkaar steekt. Dit doet hij samen met andere bekende vaders, zoals Rapper Donnie, Beau van Erven Dorens, Jandino en Kluun. De gasten vertellen je hoe zij op hun manier proberen om de leukste en beste papa ter wereld te zijn. Niet alleen leuk voor jou om naar te luisteren, maar ook interessant voor je partner.

6. Ik Ken Iemand Die – Opvoeden en ouderschap

‘Ik Ken Iemand Die’ is een podcast over opvoeden, kinderen en het ouderschap. In de podcast interviewen Nynke de Jong, Alex van der Hulst en Hanneke Hendrix experts, ontfutselen ze handige opvoedtips en praten ze over de leuke en minder leuke kanten van het ouderschap. Ook delen ze sterke ‘Ik ken iemand die…’ verhalen.

7. Zwarte Muisjes – psychische problemen rond de zwangerschap

De zwangerschap en bevalling zijn bijzonder om mee te maken. Vaak wordt er gesproken over een roze wolk. Helaas beleeft niet iedereen dit zo. In de podcast ‘Zwarte Muisjes’ praat journalist Maarten Dallinga met vrouwen die rond hun zwangerschap depressief of angstig werden, in een psychose raakten of PTSS kregen. Ook spreekt hij de partners van deze vrouwen en gaat hij in gesprek met experts.