Spruitenstamppot met appel, kaas en worst

Twee echte Hollandse toppers: aardappels en spruiten. Dit recept is zo samengesteld dat het precies de vitamines bevat die je tijdens je zwangerschap extra goed kunt gebruiken en is geheel zwangerschapsproof!

Ingrediënten – 4 personen

Daarom zo goed voor je!
Spruitjes, aardappelen en appels bevatten veel vitamine B11 en C. Kaas bevat naast vitamine B11 ook vitamine B12.

  • 800 g kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
  • 600 g spruiten
  • 2 goudrenetten of appels naar keuze (in stukjes)
  • 200 g kaas (in blokjes)
  • 100 ml melk
  • 3 el zonnebloempitten (zonder schil)
  • 1 klontje boter
  • 1 el honing
  • 1 of 2 rookworsten

Bereiding

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Ze mogen best zacht zijn, want je wilt ze stampen! Maak ondertussen de spruitjes schoon door de onderkant er vanaf te snijden en eventuele bruine blaadjes te verwijderen. Kook de spruiten ongeveer 8 minuten met de aardappels mee, in dezelfde pan.

Giet de aardappels en spruiten af. Stamp de spruiten en aardappelen fijn met een pureestamper. Verwarm de melk en roer deze door de stamppot.

Rooster de zonnebloempitten in circa 3 minuten goudbruin. Voeg een klontje boter toe aan de pan en bak de stukjes appel ongeveer 5 minuten mee. Verwarm intussen de rookworst zoals op de verpakking aangegeven. Voeg de honing en blokjes kaas aan het appelmengsel toe. Meng dit door de spruitenstamppot en kruid met peper en zout.

Variatietip
Voeg op het laatst walnoten en kerriepoeder toe. Ook lekker met oude kaas!

Eet smakelijk!