Cheesecake van MonChou roomkaas met kersen mag je tijdens je zwangerschap

Niet alle voedingsmiddelen zijn veilig tijdens je zwangerschap. Vooral vlees, vis en kaas kunnen een risico opleveren voor je ongeboren kindje. Gelukkig geldt dat lang niet voor alle soorten en is er genoeg dat je nog wel mag eten. Hoe zit dat met MonChou?

MonChou tijdens je zwangerschap

MonChou is veilig om te eten tijdens je zwangerschap. MonChou is eigenlijk geen apart product, maar een merknaam voor verschillende soorten roomkaas. Buiten Nederland wordt het merk niet verkocht. De roomkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat betekent dat de melk verhit wordt tot minimaal 70°C, waardoor eventuele schadelijke bacteriën worden vernietigd.

MonChou-taart

Het bekendste gebruik van de roomkaas is de MonChou-taart, een cheesecake met een bodem van bastognekoeken en een garnering van kersen. Ook deze taart is veilig om te eten tijdens je zwangerschap. Let dan wel op dat de andere melkproducten, zoals de boter en de slagroom, ook gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk. Als er alleen ‘melk’ op het etiket staat, kan je ervan uitgaan dat het veilig is om te gebruiken. Uiteraard past taart niet direct in een gezond eetpatroon, maar als je snoept met mate mag het af en toe best.

Listeria bacterie

Melkproducten van rauwe melk kunnen de schadelijke listeria bacterie bevatten. Besmetting met deze bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor je zwangerschap, zoals een miskraam of vroeggeboorte. Gelukkig is de kans op een besmetting klein. Temperaturen van meer dan 70°C doodt de bacterie, dus producten van gepasteuriseerde melk zijn veilig om te eten als je zwanger bent.

Andere producten waar je misschien over twijfelt: