Moeder test bakfiets op een speciaal parcours op de Negenmaandenbeurs

Van 20 t/m 24 februari vindt in de RAI in Amsterdam de Negenmaandenbeurs 2019 plaats. Dit is dé plek om je te laten informeren, adviseren en inspireren op het gebied van zwangerschap, baby’s en peuters. Wij zetten alle informatie voor je op een rij: van praktische info tot de hoogtepunten uit het programma. En wat sfeerbeelden van vorig jaar, om alvast in de stemming te komen.

Dagkaart of avondkaart

Weet je al dat je overdag de Negenmaandenbeurs niet kan of wil bezoeken, dan is een avondticket misschien iets voor jou. Je mag dan vanaf 17.00 uur de beurs bezoeken en je betaalt een lagere prijs. Op donderdag 21 februari en vrijdag 22 februari is de beurs tot 22.00 uur open. Je hebt dan dus ook met een avondticket genoeg tijd om goed rond te kijken.

E-tickets

Kaartjes kan je makkelijk online kopen. Na de betaling krijg je via de mail een e-ticket. Je hoeft het e-ticket niet te printen, je kan hem gewoon op je smartphone laten zien. 24Baby is partner van de Negenmaandenbeurs en je krijgt in de voorverkoop (t/m 19 februari) €3,55 korting op kaartjes. Let op: online kan je maximaal 6 kaartjes tegelijk bestellen.

Wat kost een kaartje voor Negenmaandenbeurs 2019?

Online voorverkoop € 15,95
Online (tijdens de beurs) € 17,50
Aan de kassa € 19,50
Avondticket (geldig na 17:00)* € 11,50
Kinderen 0 t/m 4 jaar Gratis
Kinderen 5 t/m 16 jaar € 5,50
* Op donderdag en vrijdag is het ticket (dagkaart) geldig van 11:00 tot 22:00. Het avondticket is alleen geldig van 17:00 tot 22:00. Met je ticket heb je tevens toegang tot de Huishoudbeurs en het Pasar Colours Festival. Per bestelling wordt €1 servicekosten doorberekend

Kaartjes met korting kopen

Er zijn verschillende acties waarmee je korting krijgt op de aanschaf van je kaartje voor de Negenmaandenbeurs. Bestel je de kaartjes via 24Baby.nl, dan ontvang je t/m 19 februari €3,55 korting per kaartje (t.o.v. de kassaprijs). Bestel je online een kaartje terwijl de Negenmaandenbeurs al is begonnen, dan krijg je €2,00 korting ten opzichte van een kaartje aan de kassa. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen. Kinderen t/m 16 jaar mogen tegen een sterk gereduceerd tarief van €5,50 de beurs bezoeken.

Programma Negenmaandenbeurs 2019

Ook dit jaar is er weer van alles te doen op de Negenmaandenbeurs. Er zijn masterclasses (‘luistersessies’) en interactieve workshops waar experts je op allerlei gebieden iets leren. En natuurlijk kan je naar hartenlust producten ontdekken, uitproberen en shoppen. Het exacte programma van dag tot dag vind je op de site van de Negenmaandenbeurs.

Masterclasses

Tijdens de beurs worden er verschillende (interactieve) workshops en masterclasses aangeboden. Experts leren je dan de fijne kneepjes van hun vak. Zo kan je onder andere alles leren over het dragen van je kind, ‘bevalstandjes’ (baarhoudingen), EHBO voor baby’s en kinderen, het ontwerpen van een geboortekaartje en zelfs alles over de darmflora van je baby van een Poepdokter.

Veel bedrijven hebben ook deskundigen bij hun kraampje, met wie je laagdrempelig een gesprekje kan aanknopen. Zo kan je je laten informeren door lactatiedeskundigen of gynaecologen.

Pop-up Babyrestaurant

Meesterkok Rudolph van Veen opent op 20 februari om 12.00 uur Nederlands’ eerste Pop-up Babyrestaurant. Je vindt hier korte workshops waar je alles leert over groente en fruit. En natuurlijk kunnen jij en je baby alle recepten testen én proeven.

Baby Innovation Award

Alle genomineerden van de Baby Innovation Award worden tentoongesteld. Je kan hier de nieuwste uitvindingen op het gebied van zwangerschap en ouderschap bekijken. Op de eerste beursdag, woensdag 20 februari, wordt de award officieel uitgereikt.

Uitreiking Innovation Consumer Award 2018 op de Negenmaandenbeurs
De Baby Innovation Award wordt dit jaar opnieuw uitgereikt door Kim-Lian van der Meij.

Ontdekken, uitproberen en shoppen

Met 220 stands is er genoeg te zien. Veel merken laten je uitgebreid hun producten testen en uitproberen. Je kan bijvoorbeeld een parcours afleggen op een bakfiets, proeven van allerlei hapjes en complete babykamers bekijken. Ook zijn er modeshows, waardoor je je kan laten inspireren op het gebied van positiekleding en –lingerie.

Echo laten maken

Je kan op twee verschillende plekken tegen betaling een echo laten maken. Je krijgt dan ook een mapje met kleurenfoto’s en een aantal kleurenfoto’s op een USB-stick mee. Je kan kiezen voor een pretecho, maar ook een geslachtsbepaling behoort tot de mogelijkheden (mits je meer dan 16 weken zwanger bent).

Duurzaam en groen

De Negenmaandenbeurs besteedt extra aandacht aan duurzaamheid en groene ontwikkelingen. Zo reiken ze de Green Award uit aan de duurzaamste innovatie en zijn er veel groene merken aanwezig waarvan je producten kan uitproberen en shoppen. Op het Puur Baby Plaza ontmoet je verschillende groene merken met leuke producten voor jou en je baby (én het milieu!).

Gratis babydozen en goodiebags

Zoals ieder jaar zijn er verschillende gratis producten, goodiebags en producten met flinke korting. Soms moet je hiervoor lid worden van een nieuwsbrief of een aankoop doen, maar enkele bedrijven geven je graag wat gratis spulletjes in de hoop dat je een grotere aankoop bij ze doet. Ook een aantal bekende gratis babydozen zijn op Negenmaandenbeurs 2019 te vinden.

Nieuw op de beurs

Dit jaar kom je op de Negenmaandenbeurs voor het eerst de volgende leuke plekken tegen:

 • De eerste pop-up Babyrestaurant: hier leer je van alles over verse voeding tijdens de zwangerschap en voor je baby
 • Een volledige festivalhal (hal 9): vol foodtrucks en plekken om te relaxen.
 • De beste papa van Nederland contest: welke papa(-to-be) kan het beste een luier verschonen, een kinderwagen inklappen en een autostoeltje bevestigen?
 • Vraag ’t Oma: stel je vragen aan de experts. Hoe deden zij het vroeger?
 • Speelplein: er is ook aan grotere kindjes gedacht. Je peuter kan zich helemaal uitleven op het speelplein.

Praktische informatie

Tijdens Negenmaandenbeurs 2019 gebeurt er veel. Logisch dat je je goed wil voorbereiden voordat je naar Amsterdam vertrekt. Alle praktische informatie die je nodig hebt kan je hier vinden, van de routebeschrijving tot een overzicht van de faciliteiten op de beurs.

Openingstijden Negenmaandenbeurs 2019

Negenmaandenbeurs 2019 vindt plaats van 20 tot en met 24 februari in RAI Amsterdam. De openingstijden verschillen per dag:

 • Woensdag 20 februari van 11:00 tot 18:00
 • Donderdag 21 februari van 11:00 tot 22:00
 • Vrijdag 22 februari van 11:00 tot 22:00
 • Zaterdag 23 februari van 11:00 tot 18:00
 • Zondag 24 februari van 11:00 tot 18:00

Routebeschrijving

De RAI ligt in Amsterdam en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Met de auto:

 • Vanuit de richting Rotterdam / Den Haag: Via de A4 richting Amsterdam, voorbij Schiphol Airport. Neem na ongeveer 10 km afslag 9. Ga bij de stoplichten naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.
 • Vanuit de richting Utrecht / Amersfoort: Volg de borden A10 Den Haag en neem afslag 9. Ga bij de stoplichten naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.

Voer in je navigatiesysteem het volgende adres in: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. Let op: op de dagen van de beurs staan er speciale verkeersborden langs de weg, de ‘P-RAI’ borden. Zet ongeveer 15 kilometer voor de RAI je navigatie uit en volg deze borden.

Als het erg druk is, kan je de borden volgen naar een verder gelegen parkeerplaats. Vanaf daar kan je gratis met een pendelbus naar de beurs reizen. Let op: vanaf sommige stations is het voordeliger om zelf een retourtje te kopen. Check in de reisplanner wat je reis kost, zodat je niet duurder uit bent dan nodig is.

Met de trein:

Vanaf station Amsterdam RAI is het ongeveer tien minuten lopen naar de RAI. Je kan ook gebruikmaken van metroverbindingen 50, 51 of 52 tussen het station en de beurslocatie. Plan van tevoren je reis via de reisplanner van de NS, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Voordelig met de trein naar de Negenmaandenbeurs

De handigste manier om de Negenmaandenbeurs te bezoeken is met de trein. Je hoeft je dan niet druk te maken over parkeren en je bezoek voelt nog meer als een dagje uit. Bovendien kunnen grotere aankopen vaak thuisbezorgd worden, dus je hoeft niet bang te zijn voor veel gesjouw.

De Negenmaandenbeurs biedt een speciale actie aan waarmee je voordelig met de trein kan reizen. Bij het kopen van je ticket voor de beurs kan je ook gelijk een NS-dagretour aanschaffen. Je kan dan voor €19 per persoon van ieder station in Nederland naar de RAI en terug reizen met de trein. Kinderen kunnen voordelig gebruik maken van een Railrunner-kaartje.

Parkeren Negenmaandenbeurs 2019

Ga je toch liever met de auto, dan betaal je het parkeertarief van de RAI. Dit bedraagt &€4 per uur, met een maximum van €25. Je kan ook van tevoren een online dagkaart kopen. Deze kost €20 en is de hele dag van je bezoek geldig.

Negenmaandenbeurs rompertje

De topdrukte vermijden

De Negenmaandenbeurs is een van de meest bezochte beurzen voor ouders. Je kan dus verwachten dat het druk wordt. Wil je de topdrukte enigszins vermijden, bezoek de beurs dan op woensdag 20 februari of op zondag 24 februari. Op deze dagen verwacht de organisatie zelf de minste bezoekers.

Let op: giganten Babypark en Babydump zijn wegens geloofsovertuigingen niet aanwezig op zondag. Wil je hier graag winkelen én de topdrukte vermijden, is het dus verstandig om op woensdag te gaan.

Negenmaandenbeurs App

Om alle informatie binnen handbereik te hebben, kan je gratis de Negenmaandenbeurs App downloaden. Je vindt hier onder meer een plattegrond van de beurs en een overzicht van alle deelnemers, producten en services. Je kan binnen de app krassen voor leuke babyproducten die je gratis tijdens je bezoek aan de Negenmaandenbeurs kan ophalen (op vertoon van de app).

Ook kan je zelf je favorieten selecteren en inzien, zodat je altijd een overzicht hebt waar je naartoe wil. Dit is handig als voorbereiding, maar ook tijdens je bezoek aan de beurs zal je er veel aan hebben.

Faciliteiten op de beurs

Als je de hele dag rondloopt , heb je waarschijnlijk behoefte aan een aantal faciliteiten. Heb je je baby bij je, dan is een plek om te voeden en een plek om te verschonen handig. Daarnaast krijg je van al dat rondkijken best trek. De volgende faciliteiten zijn aanwezig op Negenmaandenbeurs 2019.

Plek om te verschonen

In de verschoningsruimte kan je comfortabel de luier van je kleine verschonen. Hier kan je verschillende soorten luiers uitproberen. Er zijn zitplaatsen, een verschoonmeubel, een koelkast en een wastafel aanwezig.

Je baby voeden of kolven

Je kindje krijgt best honger van zo’n hele dag op pad. Gelukkig zijn er verschillende ruimtes waar je je even kan afzonderen. Er zijn comfortabele stoelen waar je kan zitten om te voeden. Ook zijn er afgesloten ruimtes om te kolven. Je kan daarnaast je melk gekoeld achterlaten in een van de koelkasten. Wil je graag advies over voeding? In de voedingsruimtes zijn lactatiedeskundigen aanwezig, die je alles kunnen vertellen over borstvoeding geven en kolven.

Opvang voor je kleine

Wil je even zonder je kindje rondlopen over de beurs, omdat je bijvoorbeeld een workshop wil bezoeken? Voor kinderen tot 12 jaar is er kinderopvang beschikbaar. Je kleine kan hier lekker spelen of een dutje doen.

Eten en drinken

Voor eten of drinken zit je bij Negenmaandenbeurs 2019 wel goed. Er zijn verschillende terrassen, een hal met foodtrucks en je kan gebruikmaken van de restaurants van de RAI zelf. Alles is te vinden op de beurs zelf, van frietjes tot gezonde broodjes en smoothies.

Voor de kleintjes is er eten beschikbaar bij de kinderopvang. Er zijn op de voedingsplekken ook magnetrons aanwezig waar eventueel iets in opgewarmd kan worden. Melk moet wel zelf meegebracht worden.

Negenmaandenbeurs babykamer producten

Overige faciliteiten

Naast de bovengenoemde faciliteiten zijn er ook nog de mogelijkheden die de RAI zelf heeft:

 • Kluisjes. Er zijn drie plekken in de RAI waar je kluisjes kan vinden. Hier kan je eventueel tussendoor wat aankopen veilig stallen. Ook kan je je jas en bijvoorbeeld je luiertas hier kwijt. Let op: er zijn beperkte kluisjes beschikbaar, dus zorg dat je er bij binnenkomst vast één reserveert door de sleutel mee te pakken.
 • Garderobe. Er is een bewaakte garderobe waar je je jas kan ophangen. Daarnaast is er een mogelijkheid om trolleys, shoppers en grote tassen tegen betaling achter te laten. Zo hoef je niet met een volle tas vol leuke aankopen rond te sjouwen.
 • Toegankelijkheid voor mindervaliden. De RAI is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij de ingang kan je gratis een rolstoel huren. Zo kan je ook van de Negenmaandenbeurs genieten als je door je zwangerschap of om een andere reden moeilijker kan lopen. Let op: voor het lenen van een rolstoel wordt een contante borg van €50 gerekend. Deze krijg je terug als je de rolstoel weer inlevert.
 • Pinautomaten. Bij de ingang van de RAI zijn pinautomaten aanwezig. Het is echter verstandig om zelf van tevoren ergens te pinnen, want de wachtrijen kunnen lang zijn.
 • Gebedsruimte. Er is een gebedsruimte aanwezig, met een wasruimte en twee aparte, van binnenuit afsluitbare cabines. Als je behoefte hebt om te bidden of mediteren gedurende je bezoek, kan je hier altijd terecht.
 • Gratis wifi. In de restaurants van de RAI, de Europa foyer en bij de entrees is gratis wifi beschikbaar voor alle bezoekers.

Tips voor je bezoek aan de Negenmaandenbeurs

Gewapend met al deze praktische en inhoudelijke informatie ga je ongetwijfeld een mooie dag tegemoet op de Negenmaandenbeurs. Met deze tips maak je de dag nog gezelliger:

 • Maak van tevoren een lijstje. Schrijf op wat je zeker niet wil missen en wat je wil kopen, of registreer dit in de App. Hierdoor kan je vast een looproute bepalen en bespaar je jezelf een hoop heen-en-weer sjouwen.
 • Ga gezellig samen met iemand. Alleen is maar alleen, het is veel gezelliger om samen te gaan. Misschien is dit wel een mooi moeder-dochteruitje, ga je graag met een groep vriendinnen of vindt je partner het stiekem hartstikke leuk om mee te gaan.
 • Maak er een weekendje weg van. Boek een nachtje in een hotel in Amsterdam en plak een extra dagje aan je bezoek vast om de stad te verkennen. De Negenmaandenbeurs kan helpen bij het vinden van een goed hotel. Zo hoef je aan het eind van de dag niet uitgeput naar huis, maar heb je gelijk een fijne mini-vakantie.
 • Laat de kinderwagen waar mogelijk thuis. Het is vaak behoorlijk druk op de beurs, dus als iedereen ook nog een kinderwagen voortduwt, kan het lastig zijn om rond te lopen. Laat dus als het mogelijk is de wagen thuis en draag je kind eventueel in een draagdoek of draagzak. Wordt dit vermoeiend, dan kan je hem altijd bij de kinderopvang brengen die aanwezig is op de beurs.
 • Koop je tickets online. Dit is hoe dan ook goedkoper dan aan de kassa. Bovendien kan je zo rustig rondkijken of er ergens kortingsacties zijn.
 • Bekijk de FAQ van de Negenmaandenbeurs. Veel vragen worden beantwoord in de Veelgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij, dan staat ook aangegeven waar je terecht kan voor hulp.

Negenmaandenbeurs 2019 vindt plaats van 20 tot en met 24 februari in RAI Amsterdam.

Openingstijden:

 • Woensdag 20 februari van 11:00 tot 18:00
 • Donderdag 21 februari van 11:00 tot 22:00
 • Vrijdag 22 februari van 11:00 tot 22:00
 • Zaterdag 23 februari van 11:00 tot 18:00
 • Zondag 24 februari van 11:00 tot 18:00

Extra

 • Met je ticket ook toegang tot de Huishoudbeurs
 • Toegang op een dag naar keuze
 • Op donderdag en vrijdag zijn we extra lang open: tot 22:00!
 • Ticket vanaf je smartphone laten scannen kan

Service

 • Houd rekening met €1 servicekosten per order
 • Lukt tickets bestellen niet? Neem contact met ons op