2 maanden zwanger

Groeiende armen, benen en…borsten

De ontwikkeling van de embryo na 2 maanden zwanger

Aan het begin van maand 2 is het duidelijkste zwangerschapssymptoom. Je bent overtijd. Een zwangerschapstest geeft uitsluitsel of je echt zwanger bent. Na 2 maanden zwangerschap zie jij er aan de buitenkant nog niet echt zwanger uit, maar klopt er in je baarmoeder wel al een hartje.

Je baby is zo groot als een..

3 mm <1 gram
  • zo groot als een sesamzaadje
  • zo zwaar als een elastiekje
  • Heeft armen en benen

Je bent nu..

Uitgerekende datum is tussen 25 november en 24 december
  • 35 tot 69 dagen zwanger
  • in je tweede maand
  • in het eerste trimester

Je baby in maand 2 van je zwangerschap

In het begin van de tweede maand van je zwangerschap lijkt je baby nog op een kikkervisje, inclusief staart, maar dit verandert snel. Zijn hoofdje krijgt wat vorm, de armen en benen groeien en ook zijn handen en voeten zijn zichtbaar. Eerst zijn dit nog een soort zwemvliezen, maar later krijgen ze vingertjes en tenen. Maak je trouwens maar geen zorgen over de staart: deze verdwijnt snel weer.

Na 2 maanden zwangerschap kan de kleine bewoner van je baarmoeder zich al bewegen. Dat betekent niet dat jij dit kan voelen, daar is hij namelijk nog veel te klein voor. Het hartje, en daarmee ook de bloedsomloop, van het embryo functioneert nu al. Met een beetje geluk kan je bij een bezoek aan de verloskundige, voor bijvoorbeeld de termijnecho, nu het hartje horen kloppen.

Je baby is aan het begin van maand 2 zo groot als een sesamzaadje. Aan het eind van de maand is je baby zo groot als een framboos. Hij is dan 1,5 cm en weegt 3 gram.

Jij in maand 2 van je zwangerschap

Vrouw is blij dat ze 2 maanden zwanger is

Aan het begin van de tweede maand is het duidelijkste zwangerschapssymptoom: je bent overtijd. Als jij je NOD (Niet Ongesteldheidsdag) bijhield, wist je dit misschien al direct. Met een zwangerschapstest kan je testen of je zwanger bent. Als je dit leest was de test waarschijnlijk positief. Helaas wordt het de komende tijd niet alleen maar rozengeur en maneschijn, de zwangerschapskwalen worden langzaam steeds heftiger. Je kan onder andere last hebben van:

Door de kwaaltjes weet je dat er iets gebeurt in je lichaam, maar aan de buitenkant zie je er nog niet echt zwanger uit. Je hebt nog geen mooie grote zwangerschapsbuik. Daarentegen kunnen je borsten nu juist behoorlijk groeien. Door de veranderde hormoonhuishouding krijgen sommige vrouwen er in deze fase van de zwangerschap een volle cup bij. Maar misschien vinden jij en je partner dat helemaal niet zo erg. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen zwangerschapskwaaltjes ervaren! Wie weet ben jij wel één van de gelukkigen.

Vaderschapskalender: de zwangerschap van maand tot maand

Vaderschapskalender

Speciaal voor je partner is er de vaderschapskalender. Deze kalender loodst je door de 9 maanden zwangerschap van je vrouw en vertelt je per maand wat je te wachten staat en wat jij kan doen.

Naar kalender>

Tip bij 2 maanden zwanger

Stel is 2 maanden zwanger en heeft afspraak bij de verloskundige

Zwanger of niet?
Veel vrouwen hebben een voorgevoel dat ze zwanger zijn, maar weten het niet zeker. Stel met een zwangerschapstest vast of je zwanger bent. Spannend!

Uitgerekende datum
Bereken je uitgerekende datum. Dan weet je over hoelang je je baby in je armen hebt.

Afspraak verloskundige
Maak een afspraak bij een verloskundige. De verloskundige stelt nogmaals je uitgerekende datum vast en meet je bloeddruk.

Werken tijdens zwangerschap
Verdiep je in werken tijdens je zwangerschap. Wat zijn je rechten en wat moet je werkgever voor je regelen?

Bonustip: laat je partner meedenken over alles wat er geregeld moet worden en wijs hem op de ‘checklist voor partners in het eerste trimester‘.

Volgende maand

3 maanden zwanger

Dag embryo en eerste trimester, hallo foetus en tweede trimester!

Naar 3 maanden zwanger