Mozzarella

Als je zwanger bent, kan je een hoop voedselproducten beter even laten staan. Maar welke precies, dat weet je wellicht niet allemaal uit je hoofd. Mag je bijvoorbeeld mozzarella eten tijdens je zwangerschap? Het antwoord is ja. Waarom dit is, lees je hier.

Mozzarella tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap mag je mozzarella eten. Mozzarella wordt zowel van buffelmelk als koeienmelk gemaakt. Beide varianten mozzarella worden gemaakt van verhitte melk. Tijdens de bereiding wordt de kaas verhit met water van tenminste 95 graden Celsius om de juiste structuur te krijgen.

Het gevolg hiervan is dat bacteriën gedood worden en het geen rauwe melksporen meer bevat. Hierdoor vormt het eten van mozzarella geen risico voor je kindje.

Bron van zuivel

Je kan dus gewoon mozzarella blijven eten tijdens je zwangerschap. Het is zelfs erg nuttig, omdat het een bron van zuivel is en het belangrijke voedingsstoffen bevat die je nodig hebt als je zwanger bent.