Baby met babykleding in maat 50

Na de geboorte heeft je baby waarschijnlijk maat 50. Hoelang draagt je baby deze maat? En welk gewicht en welke lengte horen bij maat 50? Je ontdekt het in de handige maattabel voor babymaten.

Maat 50 baby

Maat 50 is een babymaat die tussen maat 44 en maat 56 zit. Meestal is het de eerste maat die je baby draagt. Het is belangrijk dat je je baby de goede maat babykleding aantrekt. Bij te grote kleding verliest je kind warmte. Te kleine kleding zit niet fijn.

Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je baby. Maat 50 past dus als je baby zo’n 50 centimeter lang is. Dit is de gemiddelde lengte van een Nederlandse baby na de geboorte. Een geboortepakje koop je dan ook in deze maat.

Kindermaten leeftijd: wanneer maat 50?

Je baby heeft meestal maat 50 bij 0 tot 1 maand oud. Het is dan ook vaak de eerste babymaat die je kind draagt. Wordt je baby te vroeg of te licht geboren? Dan past maat 44 waarschijnlijk beter. Bij een late of grote baby is het slim om maat 56 in de vluchttas te stoppen.

Maattabel babymaten

Ben je benieuwd naar de leeftijd, lengte en gewicht die bij de verschillende babymaten horen? Je ontdekt het in de babymaten tabel hieronder.

Maat 44 Maat 50 Maat 56
Leeftijd Prematuur tot 1 maand 0 tot 1 maand 1 tot 2 maanden
Gewicht 2,5 tot 3,2 3,2 tot 4 kg 4 tot 5 kg
Lengte 40 tot 45 cm 45 tot 50 cm 51 tot 56 cm
Hoofdmaat 33 cm 34 cm 37 cm
Schoenmaat < 10 10 tot 12 10 tot 12
Maattabel babymaten

Tips bij maat 50 baby

Ga je babykleding in maat 50 shoppen? De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

  • Koop niet te veel babykleding in maat 50. Je baby groeit ontzettend snel. De kans is groot dat je kleine hier na vier tot zes weken uitgegroeid is. Daarom is het slim om niet te veel kleding in deze maat te kopen.
  • Vraag grotere babymaten cadeau. Kraamvisite vindt het vaak leuk om babykleding cadeau te geven. Heb je een verlanglijstje voor je kraambezoek? Zet hier dan grotere maten babykleding op. Zo heb je langer plezier van de cadeaus.
  • Shop verschillende maten. Je weet van tevoren niet precies hoe lang en zwaar je baby zal zijn. Koop daarom een paar setjes en rompers in maat 50 en een paar in maat 56. Zo weet je zeker dat je babykleding in huis hebt die past.
  • Kijk of het makkelijk aan te trekken is. Je pasgeboren baby aan- en uitkleden kan in het begin best een uitdaging zijn. Het is dan fijn als de babykleding makkelijk aan te trekken is. Koop bijvoorbeeld overslagrompers of shirtjes en truien met knoopjes aan de hals.
  • Kijk of het lekker ligt. Je pasgeboren baby brengt het grootste deel van de dag liggend door. Koop daarom het liefst babykleding met zo min mogelijk frutsels op de rug en zonder capuchon. Dit ligt minder lekker.

Poll

Hoelang heeft je baby maat 50 gedragen?


Meer babymaten

Benieuwd naar de volgende babymaten? Hier lees je er alvast meer over:

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app