Baby met maat 56 op schoot van vader

Je kindje draagt maat 56 waarschijnlijk ongeveer een maand na de geboorte. Hoelang heeft je baby deze maat? En welke lengte en welk gewicht horen hierbij? Ontdek het in de handige maattabel voor babymaten.

Baby maat 56

Maat 56 is een babymaat die tussen maat 50 en maat 62 zit. De meeste kinderen hebben na de geboorte maat 50. Maar weegt je pasgeboren baby meer dan 4 kg? Dan past een maat groter waarschijnlijk beter. Het is belangrijk dat je je baby de goede babymaat draagt. Te kleine babykleding zit niet fijn, maar door te grote kleding kan je pasgeboren baby warmte verliezen.

Kindermaten leeftijd: wanneer maat 56?

Je baby draagt maat 56 meestal bij een leeftijd van 1 tot 2 maanden. Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je kind. Je baby past hier dus in bij een lengte van zo’n 51 tot 56 cm. In de eerste maanden groeit je kleine ontzettend snel. Daarom bestaat de kans dat je baby er binnen een maand uitgroeit en naar maat 62 gaat.

Maattabel babymaten

Ben je benieuwd naar de leeftijd, lengte en gewicht die bij de verschillende babymaten horen? Je ontdekt het in de babymaten tabel hieronder.

Maat 50 Maat 56 Maat 62
Leeftijd 0 tot 1 maand 1 tot 2 maanden 2 tot 4 maanden
Gewicht 3,2 tot 4 kg 4 tot 5 kg 5 tot 6,5 kg
Lengte 45 tot 50 cm 51 tot 56 cm 57 tot 62 cm
Hoofdmaat 34 cm 37 cm 40 cm
Schoenmaat 10 tot 12 10 tot 12 13 tot 15
Maattabel babymaten

Tips bij maat 56

Ga je babykleding kopen voor je kindje? Deze tips kunnen je hierbij helpen.

  • Koop niet te veel babykleding in maat 56. De kans is groot dat je baby er maar korte tijd in past. Probeer daarom niet te veel in deze maat te kopen, hoe leuk babykleding shoppen ook is. Zo voorkom je dat kleding ongedragen blijft.
  • Vraag grotere maten cadeau. Kraambezoek vindt het vaak leuk om babykleding cadeau te geven. Wil je lang plezier hebben van de kraamcadeaus? Zet dan grotere maten op het verlanglijstje.
  • Neem verschillende maten mee. Je weet van tevoren niet hoe groot je pasgeboren baby zal zijn. Doe daarom voor de zekerheid een boxpakje in maat 50 én in maat 56 in de vluchttas.

Meer babymaten

Benieuwd naar de volgende babymaten? Hier lees je er alvast meer over: