Bastian

Bastian is afgeleid van Bastiaan

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Bastian
  • Geboortekaartjes met de naam Bastian
  • Geboortekaartjes met de naam Bastian
  • Geboortekaartjes met de naam Bastian
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Bastian?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Bastian

44%
56%
42%
32%
20%
20%

Welke kenmerken vind je bij Bastian passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Bastian

Bastian is afgeleid van Bastiaan. Bastiaan is een jongensnaam, die via Sebastiaan afgeleid is van het Griekse woord ‘sebastos’. Dit betekent ‘verheven, eerwaardig’.

De naam Sebastianus en varianten daarop waren al vroeg in de middeleeuwen in West-Europa bekend, vanwege de verering van de heilige Sebastiaan (-288). De eerste vermeldingen in de Lage Landen komen uit de 14e eeuw.

Aantallen en varianten Bastian

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Bastian als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Bastian per jaar gegeven is

Bastian is afgeleid van Bastiaan. Er zijn bijna 3.000 mannen die Bastiaan heten. Tussen 1970 en 1980 was de naam het populairst, sindsdien wordt hij minder vaak gegeven.

De verkorte vorm Bas wordt door bijna 19.500 mannen gedragen. In 1997, 1999, 2000 en 2001 stond Bas in de top twintig van populairste jongensnamen. De naam is vanaf 1970 erg populair geworden.

Datzelfde geldt, in mindere mate, voor Bastian. Er zijn zo’n 600 mannen met deze naam.De vrouwelijke vorm Bastiaantje wordt tegenwoordig nauwelijks meer gebruikt. Er zijn bijna 3.000 vrouwen met deze naam. Zo’n 500 minder dragen de naam Bastiana.

Wetenswaardigheden Bastian

Bastian is afgeleid van Bastiaan. Een van de politici die het langst zitting hebben gehad in de Tweede Kamer was Bas van der Vlies (1942). Van 1981 tot 2010 was hij Tweede Kamerlid voor de SGP, het grootste deel daarvan, sinds 1986, was hij fractievoorzitter. Hij heeft meer dan 10.000 dagen in de Tweede Kamer gezeten.

Namen die lijken op Bastian

Bastiaantje, Bas, Bastiana

Bekijk ook deze namen

Sven, Stijn, Siem, Morris, Gijs, Bram, Noud, Johannes, Julian, Jack