Bavo

Bavo is afgeleid van Baue

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Bavo
  • Geboortekaartjes met de naam Bavo
  • Geboortekaartjes met de naam Bavo
  • Geboortekaartjes met de naam Bavo
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Bavo?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Bavo

25%
68%
21%
18%
18%
11%

Welke kenmerken vind je bij Bavo passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Bavo

Bavo is afgeleid van Baue. Baue is een jongensnaam die komt uit het Germaans, maar die onder invloed van de kindertaal zo is verkort en vervormd, dat de oorspronkelijke naam niet geheel duidelijk is. Mogelijk is hij verwant aan Bavo, zelf ook een verkorte naam.

Wellicht is er een verband met de naamstam ‘badu’ of ‘strijd’. Ook zou de naam gerelateerd kunnen zijn aan het Germaanse woord ‘barn’, dat ‘kind’ betekent.

Aantallen en varianten Bavo

Bavo is afgeleid van Baue. Baue komt nauwelijks meer voor in Nederland, maar er zijn diverse varianten die nog wel gebruikt worden. Zo zijn er bijna 5.000 vrouwen die Baukje heten en bijna 3.500 mannen met de naam Bauke. Deze namen worden ook wel met ou geschreven, maar dit komt iets minder vaak voor. Zo’n 2.500 vrouwen heten Boukje, de naam Bouke wordt door zo’n 2.500 mannen gedragen.

Ook de variant Bouwe komt voor, er zijn ongeveer 1.300 mannen met deze naam. Mogelijk zijn ook Bouwina en Boudina varianten van Baue, maar het is ook heel goed mogelijk dat ze afstammen van Boudewijn.

Namen die lijken op Bavo

Bouke, Boukje, Bouwe, Bauke, Baukje

Bekijk ook deze namen

Sven, Oscar, Tijn, Morris, Abel, Elias, Stef, Lars, Adam, Jake