Beert

Beert is afgeleid van Bert

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Beert
  • Geboortekaartjes met de naam Beert
  • Geboortekaartjes met de naam Beert
  • Geboortekaartjes met de naam Beert
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Beert?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Beert

 0%
100%
 0%
 0%
 0%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Beert passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Beert

Beert is een Friese jongensnaam die afstamt van Bert. Bert is een verkorting van een Germaanse naam met ‘bert’ of ‘brecht’, wat ‘stralend, schitterend’ betekent. Ook zou er een verband kunnen zijn met de naam Bernhard, die ‘sterk als een beer’ betekent.

Aantallen en varianten Beert

Beert is een naam die al lange tijd in Nederland voorkomt, maar sinds de jaren ’70 minder vaak gegeven wordt. Er zijn zo’n 450 mannen met deze Friese jongensnaam.

Wetenswaardigheden Beert

Beert is afgeleid van Bert. De allereerste automobilist ter wereld is Bertha Benz (1849-1944). Zij was getrouwd met Karl Benz, de uitvinder van de auto met benzinemotor. Op 5 augustus 1888 nam ze de experimentele auto van haar man en reed samen met haar twee zoons van Mannheim naar Pforzheim. Dit is een afstand van 106 kilometer.

De maximumsnelheid die de auto haalde was 15 km per uur. De benzine die ze halverwege moest bijvullen, haalde ze bij een apotheek en de mankementen die zich voordeden, werden met hulp van dorpssmeden opgelost.

Officieel wilde Bertha haar moeder bezoeken, die in Pforzheim woonde, maar ze vond ook dat haar man er te weinig op gericht was om commerciële belangstelling voor zijn uitvinding te krijgen. Haar tocht baarde veel opzien en zo kwam die belangstelling er toch.

Dankzij het verslag dat Bertha aan haar man uitbracht over de mankementen die zich voorgedaan hadden, bracht Karl diverse verbeteringen in zijn auto aan. Zo maakte hij onder andere een extra versnelling, zodat het makkelijker was om op een stijgende weg te rijden.

Namen die lijken op Beert

Bertina, Bertus, Berthe, Bertine, Beertje, Berdien, Berdina, Berta, Bertha

Bekijk ook deze namen

Teun, Olivier, Joshua, Morris, Roan, Lenn, Moos, Ruben, Noud, Luuk