Cassandra

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Cassandra
  • Geboortekaartjes met de naam Cassandra
  • Geboortekaartjes met de naam Cassandra
  • Geboortekaartjes met de naam Cassandra
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Cassandra?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Cassandra

45%
47%
37%
20%
35%
35%

Welke kenmerken vind je bij Cassandra passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Cassandra

Cassandra is een meisjesnaam die uit het Grieks stamt. De betekenis van de naam is niet helemaal zeker, waarschijnlijk is het iets als ‘zij die schittert onder de mannen’ of ‘zij die mannen/mensen verstrikt’.

De naam komt uit de Griekse mythologie en werd in West-Europa bekend door middel van het verhaal over de val van Troje. Dit was in de middeleeuwen voor schrijvers een geliefd onderwerp.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Cassandra

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Cassandra als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Cassandra per jaar gegeven is

1.200 vrouwen dragen de naam Cassandra. Hoewel de naam al vanaf de middeleeuwen in ons land voorkomt, is hij een tijdlang zelden gebruikt. Vanaf 1950 is de naam weer in beeld, met een wisselende, maar over het algemeen licht stijgende populariteit.

Het is ook mogelijk de naam met één s te schrijven, dus Casandra. Deze schrijfwijze komt echter niet vaak voor, er zijn zo’n 150 vrouwen met deze naam.

Een mogelijke verkorting van de naam is Cassie. Deze naam wordt echter, in ieder geval als doopnaam, vrijwel niet gebruikt.

Wetenswaardigheden Cassandra

Cassandra was een van de dochters van Priamus, de koning van Troje. Zij kreeg van de god Apollo de gave van de profetie als zij aan zijn wensen tegemoet zou komen. Toen zij dit later echter weigerde, zorgde Apollo ervoor dat niemand haar voorspellingen zou geloven. Hij kon zijn gift namelijk niet meer ongedaan maken.

Cassandra heeft onder andere tevergeefs de val van Troje voorspeld. Ook naar haar waarschuwing om het houten paard dat de Grieken hadden achtergelaten, niet binnen de stad te halen, werd niet geluisterd.

Namen die lijken op Cassandra

Casandra, Cassie

Bekijk ook deze namen

Livia, Isabella, Isabel, Julia, Sophia, Fay, Evi, Nola, Hailey, Emma