Baby met populaire jongensnaam in 2023

Verwacht je in 2023 een jongetje en ben je op zoek naar een naam? Dan wil je waarschijnlijk weten welke babynamentrends je in 2023 kan verwachten. Lees hier welke trends dat waarschijnlijk gaan zijn en wat de populairste jongensnamen van 2023 worden.

Jongensnamen 2023

De populairste jongensnamen van 2021 zijn alweer een tijdje bekend. Toch is het leuk om al vooruit te blikken naar volgend jaar. Welke trends zijn er dan te zien op het gebied van babynamen? En wat worden de populairste babynamen van 2023?

Nederlandse jongensnamen

Bij de populairste jongensnamen van 2023 kom je veel namen met een oer-Hollands tintje tegen. Voorbeelden van Nederlandse jongensnamen zijn Noud, Bram en Teun. Ook Friese namen gaan we steeds vaker horen. Dit zijn vaak jongensnamen die op een -e eindigen. Denk aan Melle, Tibbe en Hidde.

Internationale jongensnamen

Nederlandse jongensnamen worden dus steeds vaker gegeven. Toch moet je voor de herkomst van veel populaire jongensnamen de grens over. Steeds meer geliefde jongensnamen hebben bijvoorbeeld een Engelse herkomst, zoals Liam en James. Daarnaast doen veel ouders inspiratie op bij onze noorderburen. Populaire jongensnamen zoals Finn en Odin komen uit Scandinavië.

Korte, stoere namen

Het is een trend die al jaren te zien is op het gebied van babynamen: die van de korte en stoere namen. Vaak zijn dit afkortingen van bekende populaire namen, zoals Daaf (David) of Sam (Samuël). Andere korte, stoere jongensnamen zijn bijvoorbeeld Dex, Raf en Fos.

Populaire jongensnamen 2023

Net zoals ieder jaar doet 24Baby.nl een voorspelling van de populairste babynamen van 2023. Dit doen we met de ranglijsten van de afgelopen jaren, trends die in die Babynamentool te zien zijn en de geboren baby’s in de 24Baby-app. Dit is onze voorspelling van de 10 top jongensnamen.

 1. Noah
 2. Lucas
 3. James
 4. Daan
 5. Sem
 6. Levi
 7. Luca
 8. Finn
 9. Adam
 10. Sam

Poll

Kies jij voor een naam uit de top 10 populairste jongensnamen?


Namen om in de gaten te houden

Lezers van 24Baby.nl zoeken vaak naar leuke jongensnamen. Als we deze zoekopdrachten bekijken, valt op dat sommige namen vaak terug te zien zijn. Worden deze namen volgend jaar populairder? Dit zijn jongensnamen die je in 2023 vaker gaat horen:

 1. Mika
 2. Fos
 3. Reza
 4. Flynn
 5. Lio
 6. Jefta
 7. Odin
 8. Ferre
 9. Ravi
 10. Mick

Tip

Vind de perfecte jongensnaam

Staat de ideale naam voor jouw zoontje er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen. Vind jouw perfecte jongensnaam met onze handige babynamentool >>

Bron hoofdfoto: Hello Pinecone

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app