Donald

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Donald
  • Geboortekaartjes met de naam Donald
  • Geboortekaartjes met de naam Donald
  • Geboortekaartjes met de naam Donald
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Donald?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Donald

17%
33%
33%
22%
17%
41%

Welke kenmerken vind je bij Donald passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Donald

Donald is een Engelse naam die oorspronkelijk uit het Gaelisch of Keltisch komt. De naam betekent zoiets als ‘wereldheerser’. Donald was een geliefde naam onder Schotse koningen.

Aantallen en varianten Donald

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Donald als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Donald per jaar gegeven is

Ruim 1.800 mannen dragen de naam Donald, meestal als eerste naam. Vooral in de twintig jaar volgend op de Tweede Wereldoorlog was de naam populair.

De naam wordt vaak afgekort tot Donny. 1.900 mannen heten zo. Deze naam werd na 1970 populair. Een andere variant is Don, deze komt bijna 1.200 keer voor.

Wetenswaardigheden Donald

Een van de bekendste Donalds ter wereld is de stripfiguur Donald Duck. Donald werd in 1934 bedacht voor een bijrol in een filmpje. De brutale en eigenwijze eend werd binnen korte tijd heel bekend, zelfs zo bekend dat Walt Disney er het geld voor zijn volgende films mee verdiende. Met de opbrengsten van de Donald Duckfilms kon Walt Disney een bedrijf opstarten dat zich richtte op het maken van tekenfilms – aanvankelijk vooral over Donald Duck, later over van alles en nog wat.

Tegenwoordig is Donald Duck vooral bekend uit de stripverhalen. Hij is onhandig en driftig en verliest om de haverklap zijn baan. Maar ook beleeft hij samen met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak de spannendste avonturen, als hij weer eens door zijn gierige oom Dagobert meegenomen wordt op reis. Donald Duck is uiteindelijk zo beroemd geworden dat er zelfs een planetoïde naar hem vernoemd is.

Namen die lijken op Donald

Don, Donny

Bekijk ook deze namen

Vince, Olivier, Guus, Tygo, Siem, Cas, Rayan, Joshua, Finn, Boris