Esther

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Esther
  • Geboortekaartjes met de naam Esther
  • Geboortekaartjes met de naam Esther
  • Geboortekaartjes met de naam Esther
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Esther?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Esther

68%
37%
39%
21%
16%
25%

Welke kenmerken vind je bij Esther passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Esther

Esther is een meisjesnaam die bekend is uit de Bijbel en verband zou kunnen houden met het Perzische woord ‘isjitar’, ‘ster, lieflijke jonkvrouw’.

Hadassa zou de Hebreeuwse variant van Esther geweest zijn. Deze naam betekent waarschijnlijk ‘mirte’. Mirte is een plant die veel in het Middellandse Zeegebied voorkomt.

Aantallen en varianten Esther

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Esther als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Esther per jaar gegeven is

Meer dan 43.000 vrouwen dragen de naam Esther. Deze naam wordt meestal als eerste naam gegeven. Tussen 1960 en 1970 werd de naam erg populair, maar die populariteit begon al na een aantal jaar weer af te nemen.

De naam wordt ook wel geschreven zonder h, dus Ester. Deze variant komt niet zo heel erg vaak voor, nog geen 4.000 keer. Ook Ester werd vooral rond 1970 gebruikt.

Wetenswaardigheden Esther

In het Bijbelboek Esther wordt het verhaal verteld van het Joodse meisje Esther, dat door de Perzische koning Ahasveros uitgekozen wordt als zijn vrouw. Haar oom Mordechai ontdekt dat de raadsheer Haman van plan is alle Joden te laten uitroeien en hij vraagt Esther naar de koning te gaan en haar volk te redden.

Hoewel het haar leven kan kosten als ze ongevraagd bij de koning komt, gaat Esther uiteindelijk toch naar hem toe. Ze onthult hem haar afkomst en Ahasveros is woedend als hij hoort wat Hamans precieze plannen zijn. Haman wordt gedood en zijn positie wordt aan Mordechai gegeven.

Hoewel het niet meer mogelijk is om het besluit dat de Joden gedood moesten worden, te herroepen, wordt hun wel toegestaan zichzelf tegen hun aanvallers te verdedigen. Zodoende worden zij voor complete vernietiging behouden.

Deze gebeurtenissen worden nog ieder jaar herdacht tijdens het Joodse poerimfeest.

Namen die lijken op Esther

Ester

Bekijk ook deze namen

Mia, Tess, Hailey, Amy, Charlotte, Liva, Ivy, Tessa, Lize, Fenne