Ester

Ester is afgeleid van Esther

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ester
  • Geboortekaartjes met de naam Ester
  • Geboortekaartjes met de naam Ester
  • Geboortekaartjes met de naam Ester
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ester?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ester

52%
36%
33%
21%
14%
34%

Welke kenmerken vind je bij Ester passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ester

Ester is afgeleid van Esther. Esther is een meisjesnaam die bekend is uit de Bijbel en verband zou kunnen houden met het Perzische woord ‘isjitar’, ‘ster, lieflijke jonkvrouw’.

Hadassa zou de Hebreeuwse variant van Esther geweest zijn. Deze naam betekent waarschijnlijk ‘mirte’. Mirte is een plant die veel in het Middellandse Zeegebied voorkomt.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Ester

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Ester als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Ester per jaar gegeven is

Ester is afgeleid van Esther. Meer dan 43.000 vrouwen dragen de naam Esther. Deze naam wordt meestal als eerste naam gegeven. Tussen 1960 en 1970 werd de naam erg populair, maar die populariteit begon al na een aantal jaar weer af te nemen.

De naam wordt ook wel geschreven zonder h, dus Ester. Deze variant komt niet zo heel erg vaak voor, nog geen 4.000 keer. Ook Ester werd vooral rond 1970 gebruikt.

Wetenswaardigheden Ester

Ester is afgeleid van Esther. In het Bijbelboek Esther wordt het verhaal verteld van het Joodse meisje Esther, dat door de Perzische koning Ahasveros uitgekozen wordt als zijn vrouw. Haar oom Mordechai ontdekt dat de raadsheer Haman van plan is alle Joden te laten uitroeien en hij vraagt Esther naar de koning te gaan en haar volk te redden.

Hoewel het haar leven kan kosten als ze ongevraagd bij de koning komt, gaat Esther uiteindelijk toch naar hem toe. Ze onthult hem haar afkomst en Ahasveros is woedend als hij hoort wat Hamans precieze plannen zijn. Haman wordt gedood en zijn positie wordt aan Mordechai gegeven.

Hoewel het niet meer mogelijk is om het besluit dat de Joden gedood moesten worden, te herroepen, wordt hun wel toegestaan zichzelf tegen hun aanvallers te verdedigen. Zodoende worden zij voor complete vernietiging behouden.

Deze gebeurtenissen worden nog ieder jaar herdacht tijdens het Joodse poerimfeest.

Bekijk ook deze namen

Maria, Fien, Lola, Noor, Romy, Linde, Suze, Sara, Veerle, Lizzy