Fenne

Fenne is afgeleid van Femme

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Fenne
  • Geboortekaartjes met de naam Fenne
  • Geboortekaartjes met de naam Fenne
  • Geboortekaartjes met de naam Fenne
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Fenne?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Fenne

79%
53%
10%
31%
8%
9%

Welke kenmerken vind je bij Fenne passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Fenne

Fenne is afgeleid van Femme. Dat is een Friese naam. Vermoedelijk is het een verkorte vorm uit de kindertaal van namen die met ‘frede’ beginnen en waarvan het tweede deel met een m begint. ‘Frede’ betekent ‘vrede, bescherming’. Fen heeft dezelfde oorsprong, alleen hierbij begon het tweede deel met een N.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Fenne

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Fenne als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Fenne per jaar gegeven is

De naam Fenne komt bijna 4.000 keer voor in Nederland. De naam kwam halverwege de jaren ’80 in gebruik, maar is pas sinds 2000 gaan stijgen in populariteit. Inmiddels worden er elk jaar ruim 200 meisjes Fenne genoemd.

Spelvariant Fenna is het afgelopen decennium erg populair geworden. Inmiddels komt deze naam ongeveer 6.000 keer voor. Tussen 2006 en 2013 verdubbelde het aantal baby’s dat deze voornaam kreeg in Nederland. Daarna nam de populariteit van Fenna weer af, maar de naam staat nog altijd op plaats 21 in de lijst met populairste meisjesnamen.

Fenne is afgeleid van Femme. Deze naam komt bijna niet meer voor. Hij wordt nog zelden gegeven en er zijn nog maar 100 vrouwen die deze naam dragen.

Wetenswaardigheden Fenne

Fenne Lily

Fenne Lily is een Engelse singer-songwriter. Haar muziek bestaat uit zacht gitaarspel en folksongs. Ze scoorde een hit met On Hold. De zangeres wordt wel vergeleken met Joni Mitchell, vanwege haar melancholieke uitstraling en zachte stemgeluid.

Martin Fenne

Martin Fenne is een Nederlandse kunstenaar. Zijn werk omvat voornamelijk textielschilderingen. Hierbij naait hij verschillende lagen stof aan elkaar, om zo gekleurde reliëfs te creëren. De artiest laat zich vaak inspireren door dingen die hij in zijn eigen omgeving ziet.

Korte film

Fenne is een korte film uit 2015. De film gaat over het meisje Fenne, dat samen met haar vader op een boerderij woont. Ze heeft het daar echter niet naar haar zin en voelt zich opgesloten in haar omgeving. Fenne is stom, daarom wordt er in de film nauwelijks gesproken.

Bekijk ook deze namen

Ella, Zoë, Norah, Amber, Olivia, Fay, Elin, Nina, Lotte, Roos