Godefrida

Godefrida is afgeleid van Godfried

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Godefrida
  • Geboortekaartjes met de naam Godefrida
  • Geboortekaartjes met de naam Godefrida
  • Geboortekaartjes met de naam Godefrida
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Godefrida?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Godefrida

14%
9%
50%
 5%
14%
9%

Welke kenmerken vind je bij Godefrida passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Godefrida

Godefrida is afgeleid van Godfried. Godfried is een tweestammige Germaanse naam. ‘God’ betekent ‘God’ en ‘fried’ staat voor ‘vrede, bescherming’. Samengevoegd betekent dat ‘levend onder goddelijke bescherming/vrede’.

De naam kwam al vroeg in de middeleeuwen voor. Uit de elfde en twaalfde eeuw zijn bisschoppen en hertogen bekend die Godfried heetten.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Godefrida

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Godefrida als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Godefrida per jaar gegeven is

Godefrida is afgeleid van Godfried. De meest voorkomende variant is Godefridus, deze naam komt bijna 14.000 keer voor. De vrouwelijke variant is Godefrida. Er zijn ruim 6.000 vrouwen die zo heten. Godfried komt ongeveer 3.500 keer voor.

Ook Govert, dat bijna 3.500 keer voorkomt, en Goverdina, met ruim 4.000 naamdragers, zijn varianten van Godfried, net als Geoffrey. Geoffrey is vanaf 1970 populair geworden met een piek in de jaren negentig. Inmiddels zijn er 1.253 mannen die deze naam dragen.

Wetenswaardigheden Godefrida

Godefrida is afgeleid van Godfried. Godfried van Bouillon (1060-1100) was een van de leiders van de Eerste Kruistocht. In 1096 vertrok hij met een leger van 40.000 man in de richting van Jeruzalem. Het duurde tot 1099 voor ze daar aankwamen en het beleg rond de stad begonnen.

Toen Jeruzalem was ingenomen werd Godfried als koning gekozen, maar hij weigerde gekroond te worden in de stad waar Jezus een doornenkroon gedragen had. Wel aanvaardde hij de titel ‘Beschermer van het Heilig Graf’.

Godfried Bomans (1913-1971) was schrijver. Hij werd populair door zijn roman Erik of het klein insectenboek, zijn strips over Pa Pinkelman en zijn columns in de Volkskrant.

Namen die lijken op Godefrida

Goverdina, Govert, Godefridus, Geoffrey

Bekijk ook deze namen

Lieke, Sophie, Sara, Vera, Nova, Ella, Lena, Norah, Emily, Cato