Ilsabeth

Ilsabeth is afgeleid van Isabella

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ilsabeth
  • Geboortekaartjes met de naam Ilsabeth
  • Geboortekaartjes met de naam Ilsabeth
  • Geboortekaartjes met de naam Ilsabeth
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ilsabeth?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ilsabeth

50%
30%
60%
20%
60%
30%

Welke kenmerken vind je bij Ilsabeth passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ilsabeth

Ilsabeth is afgeleid van Isabella. Isabella is een meisjesnaam die via de kindertaal en mogelijk via een variant als Ilsabeth van de Hebreeuwse naam Elisabeth afstamt. Deze naam betekent ‘God heeft gezworen, God is mijn eed.’

Vermoedelijk is de naam Isabelle in de Provence ontstaan, waarna hij zich richting Spanje verspreidde en uiteindelijk verder in Europa bekend werd. In ons taalgebied komt de naam sinds de 14e eeuw voor.

Aantallen en varianten Ilsabeth

Ilsabeth is afgeleid van Isabella. Ongeveer 11.000 vrouwen dragen de naam Isabella. De naam wordt vaker als volgnaam (6.000( dan als eerste naam (5.000) gegeven. Jarenlang was het gebruik van deze naam tamelijk constant, maar tussen 1990 en 2000 kwam daar verandering in en begon Isabella een populaire naam te worden.

Bij Isabelle is dezelfde ontwikkeling te zien, hoewel die naam minder lang in gebruik is. Voor 1960 werd deze variant nauwelijks gebruikt. In totaal zijn er 6.500 vrouwen die Isabelle heten. De verkorte variant Belle komt zo’n 900 keer voor.

Isabel kwam nog een paar jaar later in gebruik dan Isabelle, rond 1970. Ook Isabel wordt vooral de afgelopen vijftien jaar veel gebruikt. Deze naam komt ongeveer even vaak voor als Isabelle.

Een andere afgeleide van Isabelle is Isabeau. Deze naam komt sinds de jaren ’90 voor in Nederland. Zo’n 850 meisjes en vrouwen heten zo.

Wetenswaardigheden Ilsabeth

Prinses Isabella van Denemarken

Ilsabeth is afgeleid van Isabella. Prinses Isabella is de oudste dochter en het tweede kind van kroonprins Frederik van Denemarken. Ze is de derde in rij voor de troonopvolging, na haar vader en oudere broer prins Christian. De jonge prinses werd geboren in 2007.

Isabella Rossellini

Isabella Rossellini is een Italiaanse actrice. Daarnaast is ze ook model en auteur. Ze speelde in klassiekers als Blue Velvet en Death Becomes Here. Ze is de dochter van actrice Ingrid Bergman (van Casablanca). Ook is ze bekend van haar Green Porno-serie, waarin ze zelf de paringsrituelen van verschillende dieren naspeelt.

Phineas en Ferb

Isabella is het beste vriendinnetje van Phineas en Ferb in de gelijknamige kinderserie van Disney. Isabella is de leider van een groepje padvindsters, die de jongens vaak helpen bij hun avonturen. Het personage werd vernoemd naar de oudste dochter van de maker van de serie.

Namen die lijken op Ilsabeth

Bella, Belle, Isabeau, Isabel, Isabelle

Bekijk ook deze namen

Norah, Charlotte, Liv, Sofie, Fay, Amber, Lotte, Naomi, Luna, Lina