Jaylee

Jaylee is afgeleid van Jason

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Jaylee
  • Geboortekaartjes met de naam Jaylee
  • Geboortekaartjes met de naam Jaylee
  • Geboortekaartjes met de naam Jaylee
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Jaylee?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Jaylee

79%
46%
9%
36%
20%
21%

Welke kenmerken vind je bij Jaylee passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Jaylee

Jaylee is afgeleid van Jason. Jason komt van het Griekse woord ‘iasthai, dat ‘genezen, weer gezond maken’ betekent. De naam kan ook een Griekse variant op Jozua of Jezus zijn.

In de Griekse mythologie is Jason de held die een zoektocht onderneemt om het gulden vlies te vinden. Om het vlies te krijgen, moest Jason drie opdrachten volbrengen. Zo moest hij een draak verslaan.

Aantallen en varianten Jaylee

Jaylee is afgeleid van Jason. Er zijn in Nederland ongeveer 5.700 mannen en jongens met de naam Jason. De meesten kregen de naam als eerste voornaam. De jongensnaam komt voor vanaf de jaren zeventig en werd in de jaren negentig erg populair.

Wereldwijd was Jason in de jaren zeventig heel geliefd in Canada en de Verenigde Staten. Daar wordt de naam inmiddels steeds minder vaak gekozen. In landen als Frankrijk en Italië komt deze naam wel voor, maar hij is daar niet zo populair.

De naam Jason wordt ook wel gespeld als Iason. Die variant komt nauwelijks voor, in totaal zo’n 30 keer.

De laatste jaren wordt ook de variant Jaysen af en toe gebruikt. Deze is echter niet zo populair en komt in totaal ongeveer 150 keer voor. Jayson is gebruikelijker met ongeveer 1.400 naamdragers.

Verkorte varianten als Jay (4.370), Jace (1.100) en Jayce (475) worden ook meestal als eerste naam gegeven en worden sinds een jaar of tien langzaam populair.

De vrouwelijke varianten zijn Jayda (880), Jaylee (410), Jaylinn (1.125), Jaylin (400) en Jaelynn (210).

Wetenswaardigheden Jaylee

Jason Statham

Jaylee is afgeleid van Jason. Jason Statham is een Amerikaanse acteur die vooral bekend is uit actiefilms. Zo was hij te zien in The Expendables en in delen van de Fast and Furious-serie. Hij staat erom bekend dat hij zijn eigen stunts uitvoert.

Jason Isaacs

Jason Isaacs is een Engelse acteur, die bij het grote publiek vooral bekend is uit de Harry Potter-films. Hierin speelde hij slechterik Lucius Malfoy. Daarnaast was hij te zien in de film Peter Pan, waarin hij kapitein Haak speelde.

Jason Segel

Jason Segel is vooral bekend geworden door zijn rol als Marshall Eriksen in de sitcom How I Met Your Mother. Daarnaast speelde hij in films als Bad Teacher en Forgetting Sarah Marshall, waarvoor hij ook het scenario schreef.

Jason Derulo

Jason Derulo brak door met de hit Watcha Say. Hij stond in het voorprogramma van Lady Gaga en de Black Eyed Peas. Later was hij de hoofdact in drie eigen wereldtournees.

Jason Bourne

Jason Bourne speelt de hoofdrol in de Bourne-trilogie. Deze actiefilms gaan over een man die last heeft van geheugenverlies. Hij weet niet meer wie hij is, maar hij wordt wel achtervolgd. Tijdens zijn vlucht voor de achtervolgers belandt hij in Zürich. Hier ontmoet hij Marie, die hem helpt om zijn identiteit te achterhalen. Jason Bourne wordt gespeeld door Matt Damon.

Namen die lijken op Jaylee

Jaylin, Jailey, Jaelynn, Jaylinn, Jayda, Jayce, Jace, Jay, Jayson

Bekijk ook deze namen

Ivy, Iris, Fenna, Eline, Kiki, Emma, Julia, Nora, Kate, Elin