Justin

Justin is afgeleid van Joost

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Justin
  • Geboortekaartjes met de naam Justin
  • Geboortekaartjes met de naam Justin
  • Geboortekaartjes met de naam Justin
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Justin?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Justin

47%
69%
21%
31%
20%
34%

Welke kenmerken vind je bij Justin passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Justin

Justin is afgeleid van Joost. Joost is een jongensnaam die afkomstig is van Jodocus, maar het zou ook een variant van Justus kunnen zijn.

Jodocus is een Bretonse naam die betekent ‘ervaren in de strijd’. Men verbond de naam ook wel aan het Griekse woord ‘iodokus’, dat ‘pijlen bevattend’ betekent. Justus komt uit het Latijn en betekent ‘rechtvaardig, rechtschapen’.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Justin

Justin is afgeleid van Joost. Joost komt ruim 22.000 keer voor, meestal als eerste naam. Vanaf ongeveer 1970 nam de populariteit van deze naam snel toe, maar al rond 1980 nam het gebruik van de naam Joost langzaam weer af.

Joyce stamt via de tegenwoordig nog maar nauwelijks gebruikte naam Josse af van Jodocus. Tot aan de veertiende eeuw was deze naam in gebruik als jongensnaam, tegenwoordig is het een meisjesnaam. In totaal zijn er 22.000 vrouwen die Joyce heten.

Evenals Josse wordt ook Jodocus tegenwoordig vrijwel niet meer gebruikt. Wel komt af en toe Judocus voor. Er zijn ongeveer 800 mannen met deze naam.

Ook de namen Justus en Justin zijn afgeleid van Joost. Justus komt ongeveer 2.000 keer voor. Justin is een erg populaire naam. Er zijn ongeveer 12.000 mannen en jongens die deze naam dragen. De afkorting Just komt bijna 600 keer voor.

Wetenswaardigheden Justin

Justin Bieber

Justin Bieber is een Canadese zanger en tieneridool. Hij werd op zijn 14e door Usher ontdekt via YouTube en kreeg een platencontract. Hij scoorde grote hits met nummers als Sorry, Baby en Love yourself.

Justin Timberlake

Justin Timberlake is een Amerikaanse acteur en muzikant. Hij werd bekend als lid van de boyband *NSYNC. Als solo-artiest scoorde hij hits als I’m Lovin’ It en Can’t Stop the Feeling. Daarnaast speelde hij in films als Inside Llewyn Davis en Friends with Benefits.

Justin Bartha

Justin Bartha is een Amerikaanse acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rol in de The Hangover-films. In de eerste film van die reeks is hij nauwelijks in beeld, want zijn vermissing staat centraal in het verhaal. In de twee vervolgen heeft Justin Bartha een grotere rol.

Namen die lijken op Justin

Just, Joyce, Josse, Judocus, Justus, Jodocus

Bekijk ook deze namen

Rayan, Luuk, Liam, Niek, Ryan, Jack, Pepijn, Gijs, Ezra, Jurre