Kaj

Kaj is afgeleid van Kay

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Kaj
  • Geboortekaartjes met de naam Kaj
  • Geboortekaartjes met de naam Kaj
  • Geboortekaartjes met de naam Kaj
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Kaj?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Kaj

30%
85%
7%
30%
14%
19%

Welke kenmerken vind je bij Kaj passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Kaj

Kaj is afgeleid van Kay. Kay is een Engelse naam, een verkorting van Caius. Ook komt de naam in het Fries voor. Dan is het een verkorting uit de kindertaal van Cornelis, Gerard of Nicolaas.

De naam Caius zou van het Latijnse woord ‘gaudere’ af kunnen stammen. Dit betekent ‘zich verheugen’. Ook is het mogelijk dat de bron van deze naam gevormd wordt door ‘gaius’, dat ‘meerkol, vlaamse gaai’ betekent. Het is echter niet zeker of de vogel naar een persoon genoemd is of andersom.

Cornelis betekent vermoedelijk ‘gehoornde’. Gerard is een Germaanse naam die ‘sterk met de speer’ betekent. De betekenis van Nicolaas is ‘overwinnaar van/met het volk’.

Aantallen en varianten Kaj

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Kaj als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Kaj per jaar gegeven is

Kaj is afgeleid van Kay. Zo’n 2.500 mannen en jongens heten Kay. Ook wordt de naam door enkele vrouwen gedragen. Kay is de afgelopen dertig jaar steeds populairder geworden. Dat geldt ook voor Kai. Deze naam komt zo’n 2.000 keer voor. Verder zijn er nog 1.300 mannen die Kaj heten.

Een nieuwe variant op de naam is Kae. Deze naam wordt pas sinds 2020 gebruikt en wordt voornamelijk aan meisjes gegeven. Er zijn nog geen 100 meisjes die zo heten.

Wetenswaardigheden Kaj

Kaj Gorgels is een bekende vlogger en presentator. Hij werd op YouTube bekend met het kanaal Kaj’s Typetjes, waarin hij imitaties deed. Vervolgens gingen zijn filmpjes steeds vaker over zijn dagelijks leven. Daarnaast is hij de nieuwe presentator van het tv-programma Temptation Island.

Namen die lijken op Kaj

Kae, Kai, Caius

Bekijk ook deze namen

Jurre, Mats, Ties, Jens, Hidde, Boris, Noud, Senn, Aiden, Dex